Kartepe'de İftarlara İlgi Büyük - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de İftarlara İlgi Büyük

Kartepe\'de İftarlara İlgi Büyük

Kartepe Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofralarında ilçe halkını buluşturmaya devam ediyor.

01.08.2013 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayının güzelliğini ve bereketini vatandaşlarla birlikte yaşamaktan mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Belediyemiz ramazan etkinliklerinde her akşam geniş katılımlarla ilçenin farklı köşelerinde ramazan ayının manevi iklimine katkı verdi. Bu yıl ramazan etkinliklerinde ilk üç haftada 26 bin, ramazan boyunca 40 bin kişi ile birlikte aynı sofra etrafında bir araya gelip oruç açarak dayanışma gücümüzü daha da artırma hedefindeyiz" dedi.

Kartepe Belediyesi Ramazan Ayı Etkinlikleri 22. gününde Sarımeşe'de gerçekleşti. Sarımeşe Sağlık Ocağı önünde kurulan iftar sofralarında yerini alan Sarımeşelileri tek tek selamlayan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın konukları arasında Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı Yöneticileri, Sarımeşe Mahalle Muhtarları, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bölge halkı yer aldı.

Kartepe Belediyesi Ramazan Etkinlikleri zengin ve renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. 7'den 77'ye programlar her kesime hitap ederken çocuklara yönelik eğlence programları iftar öncesi minikleri eğlendirmekte. İftar vakti manevi duyguların kabartıldığı Kur'an-ı Kerim Tilavetleri ve iftar duası ardından oruçlar hep birlikte açılmakta. Ramazanın öneminin vurgulandığı aralarında akademisyen, yazar ve uzmanların yer aldığı ramazan sohbetleri yanı sıra ilahi konserleri ve sema gösterileri de ilçe halkı tarafından beğeni ile izlenmekte.

Kartepe'deki ramazan etkinliklerine ortak olmak ve bir araya gelerek dayanışma gücünün artırılması adına ramazanın ilk üç haftasında 26 bin kişi aynı sofra etrafında buluşturuldu. Kartepe Belediyesi ramazan ayının manevi iklimine katkı vermek amacıyla ay boyunca 40 bin kişiyi buluşturmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, iftar programlarına katılımları ile destek veren ilçe halkına teşekkür ederken, "Ramazanınız mübarek olsun. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Allah'a hamd olsun, Kadir Geceniz de şimdiden kutlu olsun. Rabbimiz hepimize sağlık, sıhhat, afiyet versin. Evlerimizde huzur ve bereket olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de İftarlara İlgi Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement