Kastamonu'da Köçek Yasağına Tepki - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Köçek Yasağına Tepki

Kastamonu\'da Köçek Yasağına Tepki

Kastamonu'da köçek yasağına tepkiErsin ERCAN/KASTAMONU, (DHA)- KASTAMONU Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş'ın köçek oyununu yasakladığına ilişkin açıklamasına köçekler, 'Kastamonu'da köçeklik yasaklanamaz' adıyla kurdukları Facebook sayfasında tepki gösterdi.

28.04.2016 17:21

Kastamonu'da köçek yasağına tepki

Ersin ERCAN/KASTAMONU, (DHA)- KASTAMONU Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş'ın köçek oyununu yasakladığına ilişkin açıklamasına köçekler, 'Kastamonu'da köçeklik yasaklanamaz' adıyla kurdukları Facebook sayfasında tepki gösterdi. Köçek oyununun yasaklanmasıyla ilgili belediye meclisinde bir karar alınmadığı da ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İstanbul'da düzenlenecek, '9'uncu Kastamonu Günleri' ile ilgili önceki gün düzenlediği tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada Kastamonu'da köçek oyununu yasakladığını açıkladı. Kastamonu kültüründe köçek olmadığını savunan Başkan Babaş, "Kastamonu'nun hiçbir yerinde, düğün salonları da dahil köçek oyunu görmek istemiyorum ve yasaklıyorum. Köçek oynatırken görürsem düğün sahibine de köçek oynayana da idari ceza uygulayacağım. Ben köçek oynatılmasını kesinlikle istemiyorum. Adam gibi davul-zurna çaldıracaklarsa çaldırsınlar" dedi.

KÖÇEKLERDEN TEPKİ

İstanbul'da yaşayan Kastamonulu bir grup köçek, Başkan Babaş'ın açıklamasına sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 'Kastamonu Köçekleri Yasaklanamaz' adıyla kurdukları sayfadan tepki gösterdi. Köçekler, Facebook sayfasına, "Köçekleri yasaklama işine gelene kadar Kastamonu'da yapılması gereken yüzlerce işin olduğunu unutmamalısınız sayın Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Bey" diye yazdı. Söz konusu sayfada, Anadolu'nun bazı bölgelerinde hala varlıklarını sürdüren köçeklik geleneğinin özellikle Kastamonu yöresinin zengin bir kültürü olarak yaşadığına vurgu yapılarak, "Kastamonu düğün ve şenlikleri köçeksiz yapılmaz. Kastamonu'daki köçek takımlarında, dansçılara, davul, zurna ve kemane ustaları eşlik etmektedir" denildi.

BAŞKAN: TAVSİYE NİTELİĞİNDE

Öte yandan kentte köçek oyununun yasaklanmasıyla ilgili belediye meclisinde bir karar alınmadığı, düğün salonlarına da bir yazı gönderilmediği ortaya çıktı. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, köçek oyunuyla ilgili 9'uncu Kastamonu Günleri toplantısında tavsiye niteliğinde karar aldıklarını, bu kararın sadece Kastamonu merkezi kapsadığını söyledi.

Kastamonu merkezde düğün salonu işleten Efkan Emiroğlu da belediyeden kendilerine yasak kararına ilişkin bir yazı gelmediğini söyledi. Emiroğlu, "Kastamonu düğünlerinde, özellikle de köy düğünlerinde köçek oyunu var. Düğün sahipleri davul-zurna tutarsa yanlarında köçek de olur. Köçekler, eğer düğün sahipleri isterse salondaki programın bir yerinde de 10-15 dakika oynarlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Köçek Yasağına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement