Katalonya'da Bağımsızlık Yanlısı Girişimler - Son Dakika
Güncel

Katalonya'da Bağımsızlık Yanlısı Girişimler

Uluslararası tanınmış 10 kişi, bağımsızlık yanlısı halk oylamasına destek veren manifesto yayımladı.

01.11.2014 15:30  Güncelleme: 15:48

Aralarında Nobel Barış Ödüllü Güney Afrikalı başpiskopos Desmond Tutu ve Arjantinli insan hakları savunucusu, ressam ve heykeltıraş Adolfo Perez Esquivel gibi isimlerin olduğu uluslararası tanınmış 10 kişi, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı halk oylamasına destek veren bir manifesto yayımladı.

"Şimdi" başlığı atılan ve Katalanların çoğunluğunun oy kullanma hakkını kullanmak istediğine vurgu yapılan manifestoda, Katalanların oy kullanmasını garanti etmek için İspanyol ve Katalan hükümetine birlikte çalışması çağrısı yapıldı. Quebec ve İskoçya örnekleri verilen manifestoda, "Katalonya ve İspanya arasında uzun zamandır  finans, siyaset ve kültür sorunlarının olduğu ve bunu çözmenin en demokrat yolunun seçim olduğu" savunuldu.

Manifestoya imza atanlar arasında yönetmen Ken Loach, eleştirmen Harold Bloom, yazar Antonio Lobo Antunes, yapımcı Bill Shipsey, sosyolog Saskia Sassen ve Richard Sennet, diplomat Ambler Moss ve tarihçi Paul Preston yer aldı.

Öte yandan Katalonya özerk yönetim hükümeti sözcüsü Francesc Homs, Katalonya radyosuna yaptığı açıklamada, 9 Kasım'daki gayri resmi halk oylamasını engellemek için Anayasa Mahkemesine itirazını sunacağını açıklayan İspanyol hükümetini "Engizisyon döneminin zorbalığına" benzetti. Homs, "İspanyol hükümeti açık bir şekilde kirli savaş yapıyor. Güçler ayrılığına saygı göstermiyor ve halkı korkutmak, karıştırmak istiyor. Ama 21. yüzyılda hiçbir şeyden korkmamak gerek" şeklinde konuştu. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katalonya'da Bağımsızlık Yanlısı Girişimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement