Katar'da Birinci Olan Öğrencilere Mehterli Karşılama - Son Dakika
Güncel

Katar'da Birinci Olan Öğrencilere Mehterli Karşılama

Katar\'da Birinci Olan Öğrencilere Mehterli Karşılama

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "Liselerarası Arapça Münazara Yarışmaları"na ilk defa katılan ve birinci olan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi öğrencileri Atatürk Havalimanı’nda mehter takımı ile karşılandı.

27.03.2014 15:31

Doha'da düzenlenen "Liselerarası Arapça Münazara Yarışmaları"nda Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi öğrencileri yurda döndü. Yarışmaya Türkiye adına Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Afrikalı öğrenciler de katıldı. Arkadaşları tarafından Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan öğrencilerin başarılarını arkadaşları omuzlara alarak kutladı. Havalimanı dışına arkadaşlarının omuzlarında çıkan öğrencileri burada mehter takımı karşıladı. Burada kısa bir gösteri yapan mehter takımının içinde bulunan Afrikalı öğrencilerin kıyafetleri ve İstiklal Marşı’nı okumaları ise çevredekiler ve havalimanı çalışanları tarafından ilgi ile izlendi.

Çok çalıştıklarını ve çok mutlu olduklarını söyleyen Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi Arapça Öğretmeni Lokman Yılmaz,

“Öncelikle çok mutluyuz. Çok çalıştık. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Dolayısıyla iyi çalıştık. Grup olarak ekip olarak hazırlandık ve Allah'ın izniyle başardık. Arap dünyasının bize olan teveccühü ilgiyle izledik ve duygulandık. Bütün seyircilerin bizim kazanmamız yönünde ki duygularını ilgiyle izledik. Mutluyuz. Arkadaşlar bundan sonra ki yarışmalara daha iyi hazırlanıp daha iyi mücadele edecekler ”dedi.

Yarışmanın 22 ülke arasında yapıldığını belirten Lokman Yılmaz, “Arapça münazara yarışmasıydı. Bu Katar'ın düzenlediği liseler arası ikinci yarışmaydı. Çeyrek finali geçtik. Yarı final oynadık, daha sonra finali oynadık ve kazandık. Hatta bir arkadaşımız en iyi konuşmacı ödülünü de aldı. Arap Dünyası Türkiye'den böyle bir Arapça'nın varlığından haberleri yoktu. Ama onlarda bundan haberdar oldular. Bizde bir takım tekliflerde bulunduk. İmam Hatipler de Arapça öğretildiğini bu konuda bize yardımcı olmalarını söyledik. Mutlu oldular. Daha sonra Türkiye'de buna benzer Arapça Münazaraları düzenlenirse çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Yaşasın Arapça diyoruz. Arapçanın ülkemizde hak etiği yeri bulmasını umuyoruz. Sonuçta büyük bir coğrafya var karşımızda. İslam dünyası kardeşlik ve sevginin kazanmasını istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi’nde okuyan ve yarışmaya Türkiye adına katılan Senegalli Mustafa İncay da, “İmam Hatip Lisesi'nde üçüncü sınıfta okuyorum. Duygularımı kelimelerle sunamam. Türkiye'ye bu zaferi getirdiğim için ne mutlu bana. Çok duygulandık orada. 22 ülke arasında Arapça Münazara'yı kazandığımıza göre Türkiye'de başarılı görünüyoruz. Ayrıca hocamıza teşekkür ediyoruz. Ara sıra bize kızıyor ama haklı kızıyor” dedi

Yarışmada birinci olan Yusuf Senno ise, “Ben de lise 3'teyim. Bizde beklemiyorduk ama çok çalıştık. Umudumuz vardı. Ama işte arkadaşlarımın destekleriyle dualarıyla, anne babalarımız dualarıyla, bütün FSM öğrencilerinin destekleriyle Allah'a şükür birinci olduk. Teşekkür ediyoruz herkese” şeklinde konuştu.

Yarışmada iki birincilik alan Ürdünlü öğrenci Hassan Cemal da, “Uluslararası FSM İmam Hatip Lisesi 3. sınıf öğrencisiyim. Arkadaşlarımın dediği biz gitmeden umutlarımız çok küçüktü. Karşımızda Arap ülkeleri vardı. Gittik ve başardık. Niçin; bütün orada ki ülkeler Türkiye'yi destekliyordu. Hatta bize karşı çıkan ülkeler bile Türkiye'nin kazanmasını istiyordu. Ayrıca Uluslararası FSM İmam Hatip Lisesi'ne çok teşekkür ediyorum. Lokman Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Benim aldığım ödül ise uluslararası ilk 10 yarışmacıdan birisi çıktım Allah'a şükür. Çok teşekkür ediyorum. Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Arapça sadece Arapların değil, herkesin Arapçası” şeklinde konuştu.

Kazandıkları başarıyı tüm Türkiye ve Arap dünyasına armağan ettiğini söyleyen Usame Baha da, “Bende diğer arkadaşlarım gibi Lise 3'teyim. Uluslarası FSM Anadolu Lisesi'nden geliyoruz Gitmeden görevimizin zor olduğunu biliyorduk. Ona göre de çalışmamızı yaptık. İlk defa Türkiye katıldığı için yarışmanın nasıl bir performans istediğini, hangi düzeyde performans göstereceğimiz bilmiyorduk. Oraya gidince netleşti. Biz de ona göre çalışmamızı yaptık. İlk maçlarda zorlanıyorduk. Ama her maçtan bir şeyler öğrenerek, ders alarak finale kadar çıktık. Finali de kazandık çok şükür. Bu bir aylık hatta iki aylık bir çalışmanın sonucu. Lokman hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun her zaman yanımızda oldu. Ne gerekiyorsa yaptı. Okulumuzun idaresine teşekkür ediyoruz. Bu kazancı tüm Türkiye'ye, Tüm Arap dünyasına armağan ediyoruz” dedi.

TUNCER CENGİZ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Katar'da Birinci Olan Öğrencilere Mehterli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement