Kavgalı Aileler Barıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Kavgalı Aileler Barıştırıldı

Kavgalı Aileler Barıştırıldı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Balıkçıl ve Küçük Kışla Mahallesi’nde yaşayan iki aile arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan kavganın ardından başlayan husumet, barışla sona erdirildi.

09.06.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Balıkçıl ve Küçük Kışla Mahallesi'nde yaşayan iki aile arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan kavganın ardından başlayan husumet, barışla sona erdirildi.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ile her iki mahallenin önde gelen isimlerinin devreye girmesi sonucunda barışan aileler, tokalaşıp sarılarak birbirlerinden helallik aldı.

İlçeye bağlı Balıkçıl ile Küçük Kışla Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar arasında tarla sulama dolayısıyla çıkan ve her iki taraftan 5 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavgayı sona erdirmek için Küçük Kışla Mahallesi'nde bir barış programı düzenlendi.

Komşu iki mahallenin fertleri arasında yaşanan kavganın ardından olayın büyümemesi için büyük çaba harcayan ve her iki mahallenin de muhtarları ve önde gelen isimleriyle görüşen Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, barış programında yaptığı açıklamada, barışın devam etmesi temennisinde bulundu.

Her iki mahallenin birbiriyle akrabalık ve hısımlık bağı ile bağlı olduğunu belirten Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, "Çiftçimiz, en sıkıntılı, stresli ve yorgun zamanını yaşıyor. Gece gündüz demeden tarlada çalışıyor. Bazen kendi köylülerimiz, kendi akrabalarımız arasında da bu tür durumlar yaşanıyor. Ama bunu neticelendirmek de büyüklükten gelir. Sizlere bu olayı büyütmeden sonlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Sizler gerçekten değerli insanlar olarak bunu sonlandırdınız. Her iki mahallemizde birbirine komşu. Arazileri iç içe. Hısımlık-akrabalık var. Bu yüzden her iki mahallemizin insanlarına teşekkür ediyorum. Toplumda barış ve söz denildiği zaman bundan ötesi yoktur. Mert insanlar sözünde durur ve bunun arkasını başka türlü kötülükle getirmez" ifadelerini kullandı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse'nin de barışın sağlanması noktasındaki mutluluğunu ailelerle paylaşan Başkan Bulut, "Sayın Elbistan Kaymakamız Tuncay Akkoyun ve İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Şahin Kocaköse'nin de selamlarını getirdim. Kendileri de burada olmayı arzu ettiklerini bana belirttiler. Allah, bundan sonra böyle bir şey yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Balıkçıl Mahallesi Muhtarı Cuma Ayhan ve Kışla Mahalle Muhtarı Yakup Tekdemir de barışa katkı sunanlara teşekkür ettiler.

Balıkçıl Mahalle Muhtarı Cuma Ayhan, değerlendirmesinde, "Öncelikle tüm misafirlerimiz hoş geldiniz. Elimizde olmayan bazı nedenlerden dolayı her iki mahallemizin gençleri arasında bir tartışma çıkmıştı. Bu olayın yaşanmaması hepimizin dileği olmasına rağmen önüne geçemedik. Şimdi ise Ziraat Odası Başkanımız Mehmet Ali Bulut ve her iki mahallemizin büyükleri araya girerek bu huzursuzluğun son bulmasına vesile oldu. Bu noktada katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kışla Mahalle Muhtarı Yakup Tekdemir de, yaşanan kavganın ardından kısa bir süre içinde barış yapılmasının her iki mahalle için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, barış için çaba gösterenlere teşekkür etti.

Daha sonra her iki taraf da birbirleri ile tokalaşıp, sarılarak barıştı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kavgalı Aileler Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement