Kayder Çocuklara Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Kayder Çocuklara Sahip Çıkıyor

Kayder Çocuklara Sahip Çıkıyor

Kayışlı Mahallesi Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (KAYDER), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Tabip Odası ortaklığında Adana Valiliği tarafından koordine edilen Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle hazırladığı “Umut Işıkları” projesi uygulanmaya başlandı.

06.04.2014 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayışlı Mahallesi Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (KAYDER), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Tabip Odası ortaklığında Adana Valiliği tarafından koordine edilen Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle hazırladığı "Umut Işıkları" projesi uygulanmaya başlandı.

KAYDER'in, SODES desteğiyle uygulamaya başladığı "Umut Işıkları" projesinde; örgün eğitim içerisinde yer alan çocukların eğitsel, sosyal, kültürel etkinliklerle eğitim performanslarını arttırılması, okul sistemi içinde tutularak suç ve şiddet unsurlarından korunması ve sosyalizasyon süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Aile bireylerinin nitelikli aile ilişkilerine sahip olması, çocuğun gelişim evrelerine göre doğru davranış normları kazanarak çocuğunu zararlı alışkanlıklardan koruma kapasitesi kazandırılması da projenin bir diğer amacı.

07-18 yaş arasındaki 200 çocuk ve bin yetişkin aile bireyini hedefleyen projenin uygulanması için Bey Mahallesi'nde kiralanan ve "KAYDER Eğitim Yuvası" adı verilen hizmet binasının açılışı Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ve KAYDER Başkanı Orhan Üstekidağ tarafından yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde Vali Yardımcısı Arslan, hizmet binasını gezerek KAYDER Başkanı Üstekidağ'dan bilgi aldı. Arslan, projeden yararlanan çocuklarla ve gençlerle de sohbet edip onlarla anı fotoğrafı çektirdi. Arslan, çocuklardan ve gençlerden sınavlarda başarılı olma sözü aldı.

Toplantı salonunda düzenlenen törenin açış konuşmasını yapan KAYDER Başkanı Orhan Üstekidağ, projenin amaçları hakkında bilgiler verdi. Projenin 10 ay süreceğini belirten Üstekidağ, proje kapsamında hizmet binasında, etüt salonları, sanat atölyesi, kütüphane vb birimlerin oluşturulduğunu ifade etti. Üstekidağ, "Bu birimlerde örgün eğitim içerisinde yer alan çocuklara etüt uygulamaları, üniversite sınavına hazırlık kursları, Ankara gezisi, sanat kursları ve yetişkin aile bireylerine aile içi iletişim, insan hakları, madde bağımlılığı, aile içi şiddet bilgilendirme eğitimleri, çocuklar ve ailelerinin katılımıyla çocuk şenliği gibi faaliyetler gerçekleştirilecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Tabip Odası ortaklığında gerçekleştirilecek projenin brüt maliyetinin 129 bin 150 TL olduğunu dile getiren Üstekidağ, SODES'nin projenin 122 bin 800 TL'lik bütçesini karşıladığına dikkati çekti.

SODES'ten sorumlu Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ise çocukların sokakta birçok tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, bu tehlikelere karşı çok anlamlı ve yerinde bir hizmetin açılışını yaptıklarını belirtti. "Biz sizin karşınızda değiliz, yanınızdayız. Bundan sonra sık sık bize gelip başka desteğe ihtiyacınız varsa onları da giderelim" diyen Arslan, anne babalara da önemli mesajlar verdi. Arslan, "Hepimizin çocukları risk altında. Onun için anne-babalar, çocuklarınızla iletişiminizi esirgemeyin. Çocuklarınızın kimlerle arkadaşlık yaptıklarını, kimlerle konuştuklarını, nereye gittiklerini takip edin ve lütfen onlarla bir arkadaş gibi bir kardeş gibi, bazen de ağabey gibi iletişim kurun. Çocuklarınıza değer verin. Onları önemseyin. Çünkü onlar gözbebeğimiz ve geleceğimizi onlara bırakacağız. Bu yüzden çocuklarımızın çok iyi yetişmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çocukların her an risk altında olduğunu yineleyen Vali Yardımcısı Arslan, bu tür projelerin bu nedenle önemli olduğunu ifade etti. Arslan, "Çocukların bir araya geldikleri, tatlı bir rekabet ortamı yaşadıkları bu mekanlar onların kaynaşması, sosyalleşmesi, bütünleşmesi için güzel bir ortam olacaktır. İnanıyorum ki bu proje tam yerine gitmiştir. Helali hoş olsun size. Bu projeyle mutlaka güzel şeyler ekeceğiz. Çok güzel şeyler de biçeceğimizi görüyorum. Başarıyı yakalayacaklarına dair çocuklar da söz verdiler ama süreklilik de çok önemli. Yani yarın bugün gelenden daha fazla kişinin gelmesini sağlamak lazım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından KAYDER Başkanı Orhan Üstekidağ'a desteklerinden dolayı bir plaket takdim etti. Daha sonra "KAYDER Eğitim Yuvası"nın açılışı için düzenlenen kokteyle geçildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayder Çocuklara Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement