Kayıp Alman Turiste Polis Helikopteriyle Nefes Kesen Kurtarma - Son Dakika
Güncel

Kayıp Alman Turiste Polis Helikopteriyle Nefes Kesen Kurtarma

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Likya yürüyüş yolunda kaybolan 35 yaşındaki Alman uyruklu Tim Michael Klein, polis helikopteriyle nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

19.03.2015 14:33

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Likya yürüyüş yolunda kaybolan 35 yaşındaki Alman uyruklu Tim Michael Klein, polis helikopteriyle nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı. 700 metre yükseklikteki kayalık alana yaklaşık bir metre yakalaşan helikopterin içindeki bir polis, Klein'i elinden tutarak tek hamlede içeri çekti.

Tarihi Likya Yolu'nun Kumluca ilçesine bağlı Adrasan ile Kemer'e bağlı Olimpos arasındaki etabında, sabah saatlerinde 1 Türk ve 1 Alman arkadaşıyla doğa yürüyüşüne çıkan Tim Michael Klein, geride kalınca arkadaşlarını kaybetti. Kaybolduğunu anlayan Klein, cep telefonundan saat 15.00'te 112'den yardım istedi. Bölgede karadan çok sayıda jandarma, itfaiye, AKUT ve vatandaşlardan oluşan ekip arama yaptı. Fakat Klein'in bulunduğu yer tespit edilemedi. Çalışmalar gece saatlerde sonlandırıldı. Bu sabah ise AKUT, jandarma ve polis ekipleri havadan arama çalışmalarına yeniden başladı. Klein'in dün irtibat kurduğu koordinatların bulunduğu tahmini yerde arama keşif uçuşuna devam edildi. Yaklaşık bir saatlik taramanın ardından polisin termal kamerasından Klein'in yeri tespit edildi. 700 metre sarp kayalık alanda bulunan Klein'i almak için helikopter yaklaşık 1 metreye kadar alçaldı. Bulunduğu yerden helikopterin alçaldığı alana tırmanarak gelen Klein'i polis memuru elinden tutarak bir hamle ile helikoptere çekti. Klein'in helikopterde ilk kontrolü yapıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Klein'in geceyi ise tespit edildiği bölgede tulumun içinde geçirdiği belirtildi. Olimpos vadisine indirilen Klein ambulansla tedavi amaçlı hastaneye götürüldü. Kurtarma anları ise anbean AKUT kamerasına yansıdı.

Polis helikopterinde ise, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Cihangir Gül, Pilot Başkomiser İsmail Mert, teknisyen polis Ömer Yıldırım, İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Sezai Yıldırım, AKUT Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül ve Alkan Uğurlu yer aldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıp Alman Turiste Polis Helikopteriyle Nefes Kesen Kurtarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement