Kayıp Çobanın Ailesi Umutlu Bekleyişini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Kayıp Çobanın Ailesi Umutlu Bekleyişini Sürdürüyor

Kayıp Çobanın Ailesi Umutlu Bekleyişini Sürdürüyor

Çorum'da otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlardan bazılarını kaybeden ve uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolan genç çobanı arama çalışmaları...

09.11.2013 18:23

Çorum'da otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlardan bazılarını kaybeden ve uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolan genç çobanı arama çalışmaları devam ediyor.

Önceki gün merkez Yakuparpa köyü yakınlarında kaybolan 18 yaşındaki Mahsun Gözübüyük'ün bulunması için yürütülen çalışmalar gün boyu devam etti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katıldığı arama tarama faaliyetlerinde Jandarma Komando Taburundan da yaklaşık 50 deneyimli asker yer alıyor. İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki iz sürme yeteneğine sahip "Hisar" adlı köpek de çalışmalarda ekiplere destek oluyor.

Gözübüyük'ün hayvanları otlattığı bölge ile köyün yakınlarındaki alanda arama çalışmalarından bir sonuç elde edemeyen ekipler, yaklaşık 50 kilometrelik bir alanda tarama faaliyeti yürüttü. Bu arada İl Jandarma Komutanlığı ekipleri genç çobanın kaybolduğu gün irtibatta olduğu kişilerin tek tek ifadelerine başvuruyor.

Ailenin umutlu bekleyişi sürüyor

Amca Mehmet Gözübüyük, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeğeninin 3 gündür bulunamadığını belirterek, ekiplerin çalışmasından gelecek sevindirici bir haber beklediklerini söyledi.

Henüz bir ize rastlanmadığını dile getiren Gözübüyük, "Beklemekten başka elimizden gelen bir şey yok. Biz de bir haber bekliyoruz. Eşimizden, dostumuzdan, akrabalarımızdan 'oğlunuz burada, biz gördük' diye bir haber bekliyoruz. Yapacağımız bir şey yok. Her tarafa haber yolladık. İnşallah güzel bir haber gelir" diye konuştu.

Civar köylerden de aramalara destek veriliyor

Mehmet Gözübüyük, yeğeninin kaybolduğu gece  civardaki tüm köylere, köye yakın olan Amasya'nın Hamamözü ilçesine durumu bildirdiklerini, üç gündür süren arama tarama çalışmalarına söz konusu köy sakinlerinin de destek verdiğini dile getirdi.

Gözübüyük, yetkililerden destek beklediklerini ifade ederek, "Mahsun'un telefonu var. En azından sinyalini takip etsinler. Devletin imkanları kullanılsın, havadan da araştırma yapılsın. Ekiplerin ve bizlerin ulaşamadığı yerler var. Belki kurt yedi, domuz saldırdı ya da kendini bir kayadan attı. Belki de buraya define aramak için gelen insanlar kaçırdı. Hiçbir şey bilemiyoruz. İnsanın aklına kırk türlü şey geliyor" ifadelerini kullandı.

Olay

Çorum merkez Yakuparpa köyünde yaşayan Mahsun Gözübüyük, otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanları mera alanından köye götürdüğü sırada iki büyükbaş hayvanının eksik olduğunu fark etmiş, uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolmuştu. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayıp Çobanın Ailesi Umutlu Bekleyişini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement