Kayıp Yakınları 7 Yıldır Aynı Eylemi Gerçekleştirdiler - Son Dakika
Yerel

Kayıp Yakınları 7 Yıldır Aynı Eylemi Gerçekleştirdiler

Kayıp Yakınları 7 Yıldır Aynı Eylemi Gerçekleştirdiler

1990'lı yıllarda yakınları kaybolan ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin aileleri, 7 yıldan fazladır aynı talep için eylemlerini gerçekleştiriyorlar.

16.05.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

379. kez alanlardaydılar

7 yıldan daha fazla aynı talep için alanlarda olan kayıp yakınları, 379. Eylemlerini gerçekleştirdi.

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, 90'lı yıllarda çatışmalı süreçte kaybedilen binlerce insanın akıbetini sormak ve bu olayların açığa çıkartılarak faillerinin yargılanması talebiyle 379'uncu hafta da yine alanlara indi.

Batman merkez Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen İHD yöneticileri ve kayıp yakınlarına DBP İl Eşbaşkanı ve yöneticileri, STK'lar da destek verdi.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan İHD Şubesi Başkanı Mehmet Bağatır, Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası'nı hatırlatarak, "Cumartesi Anneleri ilk kez 27 Mayıs 1995'de İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda oturmaya başladıklarında, gözaltına alınıp öldürülen Hasan Ocak, Kimsesizler Mezarlığı'nda 10 gün önce bulunmuştu. Aylardır kayıp olarak aranan Rıdvan Karakoç'un da Hasan Ocak'la aynı akıbeti paylaştığının ortaya çıkarılması, diğer kayıp yakınları için de umut oldu" diye konuştu.

Bağatır, 1997'de Kolombiya-Bogota, 1999'da Filipinler- Manila, 2002'de Almanya- Nürnberg, 2006'da Diyarbakır ve 2010'da İngiltere- Londra'da gözaltında kayıplara karşı uluslararası kurultaylar düzenlendiğini hatırlattı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayıp Yakınları 7 Yıldır Aynı Eylemi Gerçekleştirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement