Kayıp Yakınlarının Eyleminde Bölgede Yaşanan Olaylara Dikkat Çekildi - Son Dakika
Yerel

Kayıp Yakınlarının Eyleminde Bölgede Yaşanan Olaylara Dikkat Çekildi

Kayıp Yakınlarının Eyleminde Bölgede Yaşanan Olaylara Dikkat Çekildi

Batmanda bir araya gelen İHD yöneticileri ve kayıp yakınları 376. Eylemlerini gerçekleştirerek bölgede yaşanan olaylara dikkat çektiler.

25.04.2016 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayıp yakınları 376. Kez alanlardaydı

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları her hafta olduğu gibi Gülistan Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde 376. kez bir araya gelerek adalet arayışını sürdürdü.

Açıklamaya sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda yurttaş da destek verdi.

Basın açıklamasında söz alan İHD üyesi avukat Devran Yıldız son 9 ayda toplam 868 yurttaşın yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yıldız, bölgede yaşanan olayların suç niteliğinde olduğunu söyledi.

Basın açıklamasında Hükümetin politikalarını eleştiren Avukat Devran Yıldız, yaptığı konuşmada "1990'lı yıllardaki çatışmalı dönemde kaybedilen yüzlerce insanımızın akıbetini soruyor ve bu olayların açığa çıkartılarak faillerinin yargılanmasını ısrarla talep ediyoruz. Zorla kaybedilen insanların üzerinden 20 yıla aşkın süre geçmesine rağmen açılan soruşturma dosyalarında yol alınamamış, zorla kaybedilen insanların akıbeti aydınlığa kavuşturulamamış ve soruşturma dosyaları kaderlerine terk edilerek zamanaşımıyla kapatılmak istenmiştir. Biz insan hakları savunucuları ve Cumartesi Anneleri olarak Türkiye'nin tarihinde kara leke olarak yer alan 17 bin faili meçhul cinayetin faillerini bulmayı-hesap sormayı beklerken bu gün apayrı bir yerdeyiz. Son 9 ayda toplam 868 insanımızı kaybettik. Şehirlerimiz ağır toplarla bombalanmakta insanlarımız zorla göçertilmektedir. Bu Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi'nde de yer alan yaşam hakkının kutsallığına açık bir saldırıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayıp Yakınlarının Eyleminde Bölgede Yaşanan Olaylara Dikkat Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement