Kaykamak Kaşıkçı, Nerik Kazılarında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Kaykamak Kaşıkçı, Nerik Kazılarında İncelemelerde Bulundu

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Oymaağaç Mahallesi'nde yürütülen Hititlerin kutsal kenti Nerik'e ilişkin kalıntıların çıkarıldığı kazıda incelemelerde bulundu.

17.09.2015 20:00

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Oymaağaç Mahallesi'nde yürütülen Hititlerin kutsal kenti Nerik'e ilişkin kalıntıların çıkarıldığı kazıda incelemelerde bulundu.

Ziyarette Kaymakam Kaşıkçı'ya İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer Aydoğan, İlçe Cumhuriyet  Başsavcısı Hacı İbrahim Açıkel, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karslı, Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Önder Kürşat Mutlu ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Kadir Veral eşlik etti.

Kaymakam Kaşıkçı ve beraberindekiler, Nerik'e ilişkin kalıntıları gün ışığına çıkarmak için 2007 yılından bu yana Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rainer Maria Czichon başkanlığında yapılan kazı çalışmalarını inceledi.

Bugüne kadar kazılarda çıkarılan eserlerin Samsun Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'nde sergilendiğini belirten Kaymakam Kaşıkçı, "Kazı çalışmaları tamamlandığında höyük alanı, ülkemizin en önemli ziyaret yerlerinden birisi olacak. Oymaağaç Höyük Tepe'nin Hititler tarafından oluşturulan tarihi Nerik şehrine bin yılı aşkın bir süre ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Yine son yapılan araştırmalarda birçok bilim adamı, Nerik şehrinin yerinin Oymaağaç Mahallesi'nde olduğunda hemfikirdir" dedi.

Prof. Dr. Czichon da 2015 yılı kazı çalışmalarının sonuna gelindiğini bildirerek, "Bu yıl özellikle Nerik Kutsal Kenti tapınağının avlu ve girişinde yoğunlaştırılan kazılarda önemli mimari kalıntılara ulaşıldı. Alan, çok sayıda yerli ve yabancı tarafından ziyaret edildi" diye konuştu.

Nerik'te yaklaşık 40 kişilik ekiple yürütülen kazı çalışmalarının eylül ayı sonunda sonlandırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaykamak Kaşıkçı, Nerik Kazılarında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement