Kaymakam Kadiroğlu: "Öğretmen Yanlış Yaptı, Başörtülü Gelmemesi Lazımdı" - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Kadiroğlu: "Öğretmen Yanlış Yaptı, Başörtülü Gelmemesi Lazımdı"

Kaymakam Kadiroğlu: "Öğretmen Yanlış Yaptı, Başörtülü Gelmemesi Lazımdı"

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde başörtülü öğretmenle fotoğraf çektirmeyen Malkara Kaymakamı Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, "Öğretmenimizin başörtüsüyle törenlere gelmemesi lazımdı."

23.04.2012 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde başörtülü öğretmenle fotoğraf çektirmeyen Malkara Kaymakamı Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, "Öğretmenimizin başörtüsüyle törenlere gelmemesi lazımdı. Yönetmelik neyse ben onu yaptım" dedi.

Geçen hafta Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Bu Benim Eserim' Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'kay prit' isimli proje, bölge sergisinde 263 eserden ilk 20 eser arasında yer aldı. Projeyi hazırlayan Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hilal Kay ve Özge Eylem Demir ile Fen Bilgisi ve danışman öğretmen Safiye Erdoğan, Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu tarafından ödüle layık

görüldü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ödül töreninde isimleri okunarak ödüllerini almaları için davet edilen 2 öğrenci ve danışman öğretmen sahaya çıktı. Bu esnadad Kaymakam Kadiroğlu'nun, kürsüye başörütülü çıkan öğretmen Safiye Erdoğan'ı yanında istemediği iddia edildi.

İddialara cevap veren Kaymakam Kadiroğlu, "Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, öğretmen arkadaşı uzaklaştırmış. Öğretmen arkadaşımızın törenlere başörütülü gelmemesi lazımdı. Yanlış bir davranış yaptı. Bu öğretmen arkadaş, derslere başörtüsüz giriyor. Buraya da başörtüsüz gelmesi lazımdı. Kanunlar, yönetmelikler açık. Yönetmelik neyse uyguladık. Yapılanlarda yanlışlık yok. Yaptığım doğru bir davranış" dedi.

Konu ile ilgili fazla açıklama yapmak istemediğini kaydeden Kadiroğlu, "Ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Gerekli açıklamayı valiliğe gönderdim. Onlar açıklama yapar. Ben yanlış bir şey yapmadım" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Kadiroğlu: 'Öğretmen Yanlış Yaptı, Başörtülü Gelmemesi Lazımdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement