Kaymakam Tanrıkulu'ndan Çağrı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Tanrıkulu'ndan Çağrı

Kaymakam Tanrıkulu\'ndan Çağrı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bulunan Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu’nu makamında ziyaret ederek, Alafaradın kilim hediye etti.

22.06.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bulunan Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu'nu makamında ziyaret ederek, Alafaradın kilim hediye etti.

Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu'nu ziyaret ederek Alafaradın kilim hediye etti.

Alafaradın kilimi inceleyen Kaymakam Tanrıkulu, kilim dokumacılığının yaşatılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, "Kaybolmaya yüz tutmuş bu el sanatları dokumacılığı olan Alafaradın kilimleri dokuyarak yeniden gelişmesi sağlanarak, ekonomiye kazandırılacak. Yöredeki genç yaşlı kadınlar tarafından ailelerine katkı sağlamak için gelire dönüştürülecek.Alafaradın kilimleri varlığını, Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde yeniden kurulan tezgahlarda sürdürecek. İlçede ve mahallelerde üretilen ve bu yöreye has olan Alafaradın kilimleri motiflerindeki canlılık ve malzeme kalitesi ile dikkat çekiyor" dedi.

Kaymakam Tanrıkulu, el dokumalarının yeniden ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra, Alafaradın kiliminin ününün, tüm Türkiye'ye ulaştırılmasının ise kendileri için bir mutluluk olacağını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Tanrıkulu'ndan Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement