Kaymakam Testereyi Alıp Ağaç Kesti - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Testereyi Alıp Ağaç Kesti

Mersin’in Silifke ilçesinde, "Ağaç Kesme ve Boylama Kursu" sertifika törenine katılan Kaymakam Şevket Cinbir, motorlu ağaç testeresi ile ağaç kesip, yine kabuk soyma motoru ile de çam ağacının kabuğunu soydu.

09.02.2015 10:40

Mersin'in Silifke ilçesinde, "Ağaç Kesme ve Boylama Kursu" sertifika törenine katılan Kaymakam Şevket Cinbir, motorlu ağaç testeresi ile ağaç kesip, yine kabuk soyma motoru ile de çam ağacının kabuğunu soydu.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen Ağaç Kesme ve Boylama Kursu'na katılan orman işçilerine sertifikaları törenle verildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, törende motorlu ağaç testeresi ile ağaç kesip, yine kabuk soyma motoru ile de çam ağacının kabuğunu soydu.

Törende konuşan Kaymakam Cinbir, "Eskiden orman köylüleri ormancılardan çok korkarlarmış. Bir köye giden bir kaymakama da yaşlı bir teyze kaymakamın görevinin ne olduğunu bilmediği için keşke az daha okuyup ormancı olaydın demiş. Ben burada hem kaymakam hem ormancı oluyorum" dedi.

Kendisinin de bir orman köylüsü olduğunu ve 10 yaşından kaymakam oluncaya kadar her tatilde ormanda işçi olarak çalıştığını anlatan Cinbir, şöyle devam etti:

"Bugün böyle bir törende aranızda olmaktan çok mutlu oldum. Çünkü kaymakam olmadan önce ben de sizler gibi ekmeğimi ormandan kazanıyordum. Ormanda çalışmaya 10 yaşında başladım. İlk ağaç motorunu ise 12 yaşında kullanmaya başladım. O zamanlar motoru çalıştırmaya gücüm yetmediği için ağabeyim çalıştırır öyle odun keserdim. 12 yaşımdan sonra ise hem okul okudum, hem de tatillerde ağabeyimle ormanda başta odun kesmek ve budamak olmak üzere her işi yaptım. 2 katırımız vardı, onlarla odun keser taşırdım. Ormanda kesim işinin tehlikesini de çok iyi bilirim. Odun keserken yakınlarımızın ölümleri ile sonuçlanan kazalar gördüm. Onun için orman işçiliği özellikle de kesim işçiliği çok dikkat isteyen bir iştir."

Kesilen ağaçların fazlasıyla çoğalması için kesilenden çok yeniden dikilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Cinbir, "Bizler yaz tatilinde ağaç keserken, Şubat tatillerinde de ormanda yevmiye ile fidan dikerdik. Sizler de mutlaka oksijen kaynağımız olan ağaçların yok olmaması için kestiğinizden fazlasını dikin" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Testereyi Alıp Ağaç Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement