Kaymakam Yonsuz'dan Anız Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Yonsuz'dan Anız Uyarısı

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, anız yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

02.07.2015 17:44

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, anız yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yonsuz, yaptığı açıklamada, tüm uyarılara rağmen anız yangınların sürdüğünü belirterek, hasat döneminin başlaması nedeniyle bakanlıkça yayınlanan tebliğe uyulması için eğitim ve yayım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Vatandaşlara konu ile ilgili bilgilendirme yapıldığını kaydeden Yonsuz, hububat hasadından sonra kalan artıkların yakılması ve toprağa karıştırılmasının verim ve toprak üzerine etkilerinin yapılan araştırmalarla belirlendiğini, anız yakılması ile sap, saman ve organik maddelerin yok edilmesi sonucu toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesinin bozulduğunu kaydetti.

Ağaç, çalı ve toprak üstü canlılar ile henüz hasat edilmemiş komşu tarladaki ürünlerin, çitler, telefon direklerinin etrafındaki yerleşim yerlerinin zarar gördüğünü ifade eden Yonsuz, şöyle konuştu:

"Anız artıkları ile beslenen yaban hayvanları ölmekte, hava kirlenmekte, meydana gelen duman nedeniyle zaman zaman karayollarında görüş azalmakta ve trafik kazaları ile can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Bakanlıkça, anız yakılmasının önlenmesi hakkında yayınlanan tebliğe uyulmasını bekliyoruz. Aksi takdirde ceza uygulanacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam Yonsuz'dan Anız Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement