Kaymakam Yonsuz Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Yonsuz Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Kaymakam Yonsuz Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Ergani İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Kortaş, ilçeye bağlı Güneycik ve Yapraklı köylerini ziyaret etti.

04.06.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Kortaş, ilçeye bağlı Güneycik ve Yapraklı köylerini ziyaret etti.

Kortaş köyünden geçerken vatandaşların tarlada ot biçtiğini gören Kaymakam Yonsuz, aracından inip tarlaya giderek tırpanı eline alıp ot biçmeye başladı. Tarlada çalışan öğrencilerin okula gitmeleri gerektiğini belirten Kaymakam Yonsuz, çocuklarını okula göndermeyenlere cezai yaptırım uygulanacağının altını çizdi. Bazı köy okullarında öğrenci ve öğretmenlerin yerinde bulunmadığını gören Yonsuz, mesai saati sırasında görevli oldukları okulda bulunmayan öğretmenler hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Güneycik mezrasında ilkokul öğrencileriyle buluşan Kaymakam Eşref Yonsuz, öğrencilerle yakından ilgilenerek eğitim seviyelerini ölçmek için onlarla beraber bir süre ders işledi, oyun oynadı. Okulların tatil edilmesine ez bir süre kala başta öğretmenlerin rehavete kapılmalarına müsaade etmeyeceklerini belirten Kaymakam Yonsuz, "15- 20 günlük süre az bir süre değildir. Kırsaldaki eğitim düzeyinin yükseltilmesi için her gün önem arz etmektedir. Öğrencinin eksik kaldığı derslerde iyi bir seviyeye gelebilmesi için bu süreler çok önemlidir. Çocuklarını okula göndermeyip tarlada çalıştıran ebeveynler için de cezai yaptırım mevcuttur. Bu hassasiyetimiz köylerimizdeki eğitim seviyesinin yükselmesine yönelik verdiğimiz önemden ileri gelmektedir" dedi.

Köy ziyaretleri sırasında vatandaşların tarlada ot biçtiğini gören Kaymakam Yonsuz, aracından inip tarlaya giderek tırpanı eline alıp ot biçti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Yonsuz Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement