Kaymakam Zengin Yatırımları Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Zengin Yatırımları Değerlendirdi

Kaymakam Zengin Yatırımları Değerlendirdi

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında kurum amirleri toplantısı yapıldı.

11.05.2016 10:46

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında kurum amirleri toplantısı yapıldı. Öğretmenevi Toplantı Salonunda Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Toplantının başında tüm kurum amirlerinden özellikle resmi törenlere katılmaları konusunda uyarıda bulunan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, ayrıca kurumların birbirlerinin davetlerine katılımları ve yatırım planları ve projelerini de takip etmelerini istedi.

Daha sonra toplantının ana gündemine geçildi. Kaymakam Zengin, ilçeye yönelik yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında son gelişmeleri masaya yatırdı.

DOĞALGAZ 2016 ARALIK'TA İLÇE SINIRLARINA KADAR GELMİŞ OLACAK

Özellikle son 5 yıldır ilçe gündemine oturan doğalgaz konusunu ele alan Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, "Doğalgaz ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuan itibariyle doğalgaz konusunda 2017 yılı Haziran ayı gibi bir tarih planlanmış durumdaydı. Bu planlama revize edildi ve 2016 yılı Aralık ayının sonunda ilçemiz sınırlarına kadar doğalgaz gelmiş olacak. Mahalle ve konutlara kadar gelmesi 2017 yılında İnşallah gerçekleşmiş olacak. Şuan için bir aksama söz konusu değil." dedi.

DSİ'DEN 87 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Yine Oltu'ya yönelik genel yatırımlar içerisinde yer alan Devlet Su İşleri'nin 2016 yılına yönelik projelerinden bahseden Kaymakam Zengin, bu projelerin toplam bedelinin 87 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.

Oltu Dere Islah çalışmalarına başlanıldığını aktaran Zengin, "Oltu Dere Islahı, ilçemizin çehresini tamamen değiştirecek, kent kültürü ve kent kimliği kazanabileceğimiz çalışmalardan bir tanesi olacak. Bu proje uzun soluklu ve maliyetli bir proje olmasının yanı sıra başlanıldı ve hızlı bir şekilde devam ediyor." şeklinde konuştu.

YIL SONUNDA YENİ HÜKÜMET KONAĞINA TAŞINILMIŞ OLACAK

Uzun uğraşlar sonunda yeni bir Hükümet Konağı'na kavuşmuş olunacağını belirten Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, inşaatın büyük bir hızla sürdüğünü ve bu yıl sonunda yeni Hükümet Konağına taşınılmış olacağını ifade etti.

"Hükümet Konağına taşınmak sadece bir binaya taşınmaktan ibaret değil" diyen Kaymakam Zengin, "Tabii başta güzel binaya kavuşmuş olacağız. Yine bunun yanı sıra 20 bin metrekare içerisinde ve önünde 6 bin metrekarelik bir peyzaj alanı olacak. Işıklandırmalar ve ağaçlandırmalar olacak ve Hükümet Konağının arka kısmında da yaklaşık 9 bin metrekare üzerine bir otoparkımız olacak. Güzel ve geniş bir alana kavuşmuş olacağız" dedi.

Bu arada Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Oltu'nun ikinci fakültesine kavuşacak olmasının da ilçe açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Organize Sanayi Bölgesi hakkında da ciddi gelişmeler yaşandığını aktaran Kaymakam Zengin, bu tür yatırımların ilçeye ivme kazandıracağını dile getirdi.

İlçeye yönelik yapılan çalışmalar ve yatırımlardan tüm kurumların haberdar olması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Zengin, "Yapacağımız işlerden yönetici konumunda olan bizlerin birbirimizden haberi olmalı. Koordineli bir şekilde birbirimize yardımcı olarak bu çalışmaların önünü açmalı ve hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmeliyiz. Sadece yazıyı yazdık gönderdik bekliyoruz, demeden ciddi anlamda bu çalışmaların, projelerin takibini yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan kurum amirleri kurumları ile ilgili yatırım ve şikayetlerini Kaymakam Zengin'e sunarak bilgi alışverişinde bulundular. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Zengin Yatırımları Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement