Kayseri Başsavcısı Orhan Usta: Şehit Savcı Kiraz, Memur Suçları Savcısı Olduğundan Koruması Yoktu - Son Dakika
Güncel

Kayseri Başsavcısı Orhan Usta: Şehit Savcı Kiraz, Memur Suçları Savcısı Olduğundan Koruması Yoktu

Kayseri Başsavcısı Orhan Usta: Şehit Savcı Kiraz, Memur Suçları Savcısı Olduğundan Koruması Yoktu

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, "Meslektaşımız Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi çok üzücü bir durumdu.

08.04.2015 15:39

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, "Meslektaşımız Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi çok üzücü bir durumdu. Savcımızın korumasının olmamasının nedeni, memur suçları savcısıydı. Her savcıya koruma verilmesi söz konusu değil. Zaten savcılar da polis koruması istemez. Her mesleğin kendine göre bir riski vardır" dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' kapsamında düzenlenen söyleşiye, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiyi, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Hakimi Salih Polat ve öğrenciler izledi. Başsavcı Usta, savcı ve hakimlerin görev ve sorumluluklarını öğrencilere anlattı.

Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Şefika Aygüneş, söyleşinin sonunda Başsavcı Usta'ya, "İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, siyasi hale dönüşen bir davanın iddia makamıydı. Önemli davaları yürüten, topluma mal olmuş savcılarımızın güvenliği nasıl olmalıdır" diye sordu. Başsavcı Usta, şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet dileyerek şu yanıtı verdi:

"Savcımızın şehit edilmesi çok üzücü bir durumdu. Savcımızın korumasının olmamasının nedeni, memur suçları savcısıydı. Her savcıya koruma verilmesi söz konusu değil. Zaten savcılar da polis koruması istemez. Her mesleğin kendine göre bir riski vardır. Biz savcı ve hakimlerin bu riski daha fazladır. Sonuçta biri karar verir, biri tutuklar. Bu durum muhakkak karşı tarafın hoşuna gitmez. Daha önce de saldırıya uğrayan meslektaşlarımız olmuştur. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bir güvenlik zafiyeti yaşanmıştır. Bu konu hakkında araştırmalar devam ediyor. Devletimiz elinden gelen güvenlik önlemini alıyor." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Başsavcısı Orhan Usta: Şehit Savcı Kiraz, Memur Suçları Savcısı Olduğundan Koruması Yoktu - Son Dakika


Advertisement