Kayseri'de Fetö'den Tutuklu 11 Kişi Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Fetö'den Tutuklu 11 Kişi Tahliye Oldu

Kayseri\'de Fetö\'den Tutuklu 11 Kişi Tahliye Oldu

KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan 11'i tutuklu, 3'ü tutuksuz 14 sanık yargılandı.

31.01.2017 18:25

KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan  11'i tutuklu, 3'ü tutuksuz 14 sanık  yargılandı.  Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu 11 şüpheli tahliye edildi.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada FETÖ/PDY soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Yusuf Akyüz, Ali Damsak, Halil Kılıç, İsmail Zengin, Zeki Çetinkaya, İhsan Topçu, Mustafa Işıktaş, Mustafa Okumuş, Serkan Soytürk, Osman Akdağ ve Mustafa Bilgin, tutuksuz yargılanan Tuğba Atçeken, Osman Baştuğ  ve Salih Polat hazır bulundu. FETÖ örgütünün iletişim programı 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan Bilgisayar Mühendisi Zeki Çetinkaya savunmasında şöyle dedi:

"Mesleğimle ilgili birçok programı indirip inceleme amacıyla kullandım. 'ByLock' da incelemek amaçlı indirdiğim programlardan birisidir. Bu programla ilgili birçok kişi beni arayıp bilgi almak istedi. Ben de mesleğim gereği olarak bu programı öğrenmek için indirmiş olabilirim. 2014 yılında bazı teknoloji dergilerinde ByLock hakkında detaylı bilgiler yer aldığı gibi programın kurulum CD'si de hediye olarak derginin yanında verilmekte idi."

Tutuklu ve tutuksuz diğer sanıklar örgütün iletişim programı ByLock"u kullanmadıklarını belirterek mahkemeden tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti 6 saat süren dava sonunda tutuklu sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi de göz önünde bulundurarak 11 tutuklunun da tahliyesine karar verdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Fetö'den Tutuklu 11 Kişi Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement