Kayseri'de Kız Öğrencinin Cinsel İstismara Uğradığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Kız Öğrencinin Cinsel İstismara Uğradığı İddiası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cansel K.'nın mezarını ziyaret Kırşehir CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin'in açıklaması Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu'nun açıklaması CHP Kırşehir örgütü, Kayseri'de uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddia edilen lise öğrencisinin Kaman ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

23.02.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cansel K.'nın mezarını ziyaret

Kırşehir CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin'in açıklaması

Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu'nun açıklaması

CHP Kırşehir örgütü, Kayseri'de uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddia edilen lise öğrencisinin Kaman ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

İl Başkanı Yılmaz Zengin ve partililer, "Cansel İçin Susma" pankartı açarak Kaman Cuma Mahallesi Mezarlığındaki Cansel B.K'nın mezarı başına geldi. Zengin, burada yaptığı konuşmada, eğitim gördüğü okulda cinsel istismara uğradıktan sonra intihar ettiği ileri sürülen liseli kızın anne ve babasına sabır diledi.

Cansel B.K'nin arkadaşlarının sosyal paylaşım sitesindeki mücadelesi ve CHP'nin olayı sahiplenmesiyle üzücü durumun kamuoyuna mal olduğunu belirten Zengin, şöyle konuştu:

"Cansel kardeşimiz, eğitim gördüğü okulda matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğramıştır. Bu öğrencimiz, yapılan haksızlığı okul idaresiyle paylaşmasına rağmen okul yönetimi öğretmene herhangi bir işlem yapmamıştır. Daha sonra bu evladımız sınıftaki arkadaşlarıyla durumu paylaşmış, onlar da diğer arkadaşlarıyla paylaşarak bir mücadele başlatmıştır. Öğretmene herhangi bir yaptırım uygulanmamıştır. Bu da bizim için bir eğitim şehididir. Okulunu tamamlamış olsaydı Cansel kardeşimiz bu ülkenin geleceği için çok önemli çabalar sarf edecekti."

Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu da olayla ilgili tüm yasal başvuruların yapıldığını ifade ederek, idari boyutunu da araştırdıklarını söyledi. Avşaroğlu, "Şahıs, malum tutuklu. Okul zaten bu olaydan sorumlu. Okul idaresi bu konuyu örtbas etmeye çalışmış. Şu an açığa alınma süreci başladı. Değerlendirmeler yapılacak, bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Kadın ve Gençlik Kolları üyeleriyle partililer, dua okuyarak Cansel B.K'nın mezarına karanfil bıraktı.

Kayseri\'de Kız Öğrencinin Cinsel İstismara Uğradığı İddiası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Kız Öğrencinin Cinsel İstismara Uğradığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement