Kayseri'de Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Kayseri\'de Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Kayseri'deki 4 şehit ailesi ile 2 gaziye, düzenlenen törenle Vali Orhan Düzgün tarafından 'Devlet Övünç Madalyaları' verildi.

17.03.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki 4 şehit ailesi ile 2 gaziye, düzenlenen törenle Vali Orhan Düzgün tarafından 'Devlet Övünç Madalyaları' verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törenle eş zamanlı olarak Kayseri Valiliği'nde de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, sivil ve askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Vali Düzgün, Kayseri Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tarafımdan teslim edilecek olan 'Devlet Övünç Madalyası', Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük milletimizin sizlere vefasının bir sembolüdür ve nesilden nesile aktarılacak bir gurur kaynağıdır" dedi. Düzgün, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan şehitlerin ve onların yakınlarının bugün gurur günü olduğunu dile getirdi.

Vali Düzgün, aziz vatanın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin devamı için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarla iftihar etiklerini ifade ederek, "Şehitlik ve gazilik bu dünyada bir insanın ulaşabileceği en kutlu makamlardandır. İnancımıza göre; vatanları, milletleri için mücadele ederken hayatlarını kaybedenlerin makamının şehitlik olduğunu, ilahi emirde de 'Onlara ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler' denildiğini biliyoruz" diye konuştu.

ŞEHİT EŞLERİ MADALYALARINI ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE ALDI

Vali Düzgün, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adına 'Devlet Övünç Madalyası'nı hak sahiplerine takdim etti. Şehit Polis Memuru Soner Vural'ın eşi Keziban Vural, 9 yaşındaki kızı Sude Nur Vural ile Şehit Piyade Uzman Çavuş Soner Akbulut'un eşi Ayça Akbulut 3 yaşındaki kızı Ayşe Akbulut ile Şehit Polis Memuru Resul Erdal Aydemir'in babası Mehmet Aydemir, Şehit Polis Memuru Ünal Kayhan'ın babası Ahmet Kayhan, Övünç Madalyalarını Vali Düzgün'den aldılar. Gazi Polis Memuru Ömer Faruk Altunel ve Gazi Jandarma Onbaşı Cuma Çıldır'a da Övünç Madalyaları Vali Düzgün tarafından verildi. Vali Düzgün ve beraberindekiler törenin ardından, düzenlenen kokteylde şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement