Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden Başarılı Gençlere Almanya Gezisi - Son Dakika
Dünya

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden Başarılı Gençlere Almanya Gezisi

Kayseri Kocasinan Belediyesi\'nden Başarılı Gençlere Almanya Gezisi

Kayseri Kocasinan Belediyesi Kocasinan’da bulunan okul 1’incileri ve ilk 100’e giren başarılı öğrencileri Almanya gezisi ile ödüllendirdi.

29.07.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Kocasinan Belediyesi Kocasinan'da bulunan okul 1'incileri ve ilk 100'e giren başarılı öğrencileri Almanya gezisi ile ödüllendirdi. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar öğrencilerle beraber Münih'e düzenledikleri gezi kapsamında bilim müzesini ve Botanik Parkı'na gezdi.

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'da bulunan okul 1'incileri ve ilk 100'e giren başarılı öğrencilerle beraber Almanya'nın Münih kentine ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanı ve öğrenciler, Münih'te bulunan ve dünyanın en büyük teknoloji ve bilim müzesi olan Münih Alman Müzesi'ni gezdi. Alman Müzesi'nde gerçekleştirilen gezinin ardından Botanik Parkı'nı gezen heyet ve beraberindeki çocukları unutulmaz anlara tanık oldu. Dünya teknoloji devi Almanya'nın müzelere verdiği değeri yakından gören öğrenciler, hayranlıklarını gizleyemedi. Kendilerine unutulmaz bir gezi sunan Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkür etmeyi ihmal etmeyen başarılı öğrenciler, gelişmiş ülkelerin teknolojilerini ve yaşam koşullarını da yakından görme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise Kayseri Kocasinan Belediyesi olarak gelenekselleştirilen bir ziyaretle Almanya'da bulunduklarını kaydederek, "Bu organizasyonla tabi ki hedeflediğimiz birçok şey var ama bunlardan birisi başarı elde etmiş, disiplinli çalışarak, bu disiplinli çalışmasını başarısı ile taçlandırmış gençlerimizi ödüllendirmek" dedi.

Öğrencilerin başarmalarının karşılığında başka ödüller aldıklarını da belirten Çolakbayrakdar, "Gelecek yıllarda yapılacak olacak bu tip organizasyonlara diğer kardeşlerimizi de heveslendirmek, yıl içinde onların da kendi içinde tatlı bir rekabet oluşturmaları, başarıyı elde ettiğimiz zaman, okul içinde başarı aldığımı zaman veya farklı dereceler aldığımız zaman bunun neticesinde bizi yurtdışına götürecek belediyemiz var noktasında kendi içerlerinde tatlı bir rekabet oluşturmak. Bizim yapmış olduğumuz hizmet de geleceğimiz olan gençlerimize hizmet ediyoruz. Şunu biliyoruz ki gelecek onların, yarın onların, insana yapılan yatırım, insana yapılan hizmet hiçbir zaman boşa yapılmış bir yatırım boşa yapılmış bir hizmet değildir. Gençlerimize yapılan hizmetleri, gençlerimize yapılan yatırımları önemsiyoruz. Artık Türkiyemiz bir dünya devleti, dünya liginde yer alan devlet, hedefleri olan bir devlet. Ondan dolayı ülkemizin geleceği olan bu çocuklarımızın dünya arenasında geleceğin doktorları, mimarları, mühendisleri, bürokratları yöneticileri, bu çocuklar arasından çıkacak. Geldiğimiz bu yurtdışı gezisinde tabi ki burada bilim müzesinde teknolojinin gelişimini, teknolojinin 1900'lü yıllardan başlayıp 2000'li yıllara geldiğindeki mesafelerini görüyorlar ama onun dışında tarihi yerleri, kültürel yerleri de geziyoruz. Tarihi bilen, kültürü bilen farklı farklı milletlerin, toplumların kültürlerini bilen gençler olarak yetişecekler. Onlar açısından da bu kazanımlar da önemli" ifadelerini kullandı. - MÜNİH

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden Başarılı Gençlere Almanya Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement