Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükseliyor olması piyasalarımızı olumsuz manada etkiliyor.

21.08.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükseliyor olması piyasalarımızı olumsuz manada etkiliyor. Çünkü Türkiye özel sektörünün borçları var. Bu borçların ödenmesi bakımından döviz kurlarının yükselmemesi gerekir" dedi.

Son günlerde yükselişe geçen döviz kurlarının ekonomiye etkilerinden bahseden Mahmut Hiçyılmaz, "Döviz kurlarının yükselmesi tabi ki piyasamızı etkiliyor. Fakat bir yerde durması ve stabil hale gelmesi bizim için daha önemlidir" diye konuştu. Özellikle seçimden ve terör olaylarının artmasından sonra döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükseldiğini belirten Hiçyılmaz, bu durumun piyasaları olumsuz anlamda etkilediğini vurgulayarak şunları söyledi; "Türkiye özel sektörünün borçları var. Bu borçların ödenmesi bakımından döviz kurlarının yükselmemesi gerekir. Piyasa şartlarının stabil hale gelmesi bakımından da döviz kurlarının stabil olarak devam etmesi gerekir. Fakat koalisyon hükümetinin kurulamıyor olması ve terör olayları Türkiye'de ekonomik istikrarı da tehdit eder hale geldi. Bu bakımdan da döviz kurları yükselmektedir. Buna karşı tedbir elbette hükümet tarafından alınacaktır. Bu arada Amerika Merkez Bankası FED'in alacağı karar da önemlidir. Bütün bunlar piyasa şartlarının olumsuz seyretmesine sebep olmaktadır. Özellikle terör olayları konusunda daha çok tedbirlerin alınması ve yapılacak olan seçimde istikrarın tekrar sağlanması bakımından iş dünyası olarak temenni de bulunuyoruz. Çünkü ticaret yapabilmek için huzurlu ve istikrarlı bir ortam gerekir, döviz kurlarının stabil bir şekilde seyretmesi gerekir. Önümüzü görebileceğimiz bir ortama bir an evvel gelmeyi ümit ediyoruz" - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement