Kayseri - Vali Orhan Düzgün: ?barajlardaki Doluluk Yüzde Yüze Ulaştı? - Son Dakika
Güncel

Kayseri - Vali Orhan Düzgün: ?barajlardaki Doluluk Yüzde Yüze Ulaştı?

Kayseri - Vali Orhan Düzgün: ?barajlardaki Doluluk Yüzde Yüze Ulaştı?

Vali Orhan Düzgün: 'Barajlardaki doluluk yüzde yüze ulaştı' Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Hava Yolları'nın Felahiye'deki Hatıra Ormanı'na ağaç dikim töreninde, yağışların önemine değinerek, son yağışlarla birlikte, kent genelindeki barajların doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi.

02.04.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Orhan Düzgün: 'Barajlardaki doluluk yüzde yüze ulaştı'

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Hava Yolları'nın Felahiye'deki Hatıra Ormanı'na ağaç dikim töreninde, yağışların önemine değinerek, son yağışlarla birlikte, kent genelindeki barajların doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi.

İlçelerdeki yatırımları yerinde görmek ve incelemek amacıyla, Felahiye ve Özvatan'ı ziyaret eden Vali Düzgün'e, Felahiye Kaymakamı Ferhat Vardar, Özvatan Kaymakamı Uğur Yıldırım, belediye başkanları ve il müdürleri eşlik etti. İlk olarak Felahiye Kaymakamı Ferhat Vardar'ı makamında ziyaret eden Düzgün, ilçe hakkında brifing aldı. Ardından, Bocce ve atletizm dallarında dereceye giren öğrencilere, çeşitli hediyeler verdi. Felahiye Belediyesi'ni de ziyaret eden Düzgün, Kayapınar mevkiinde bulunan bin 498 hektarlık alanı bulunan THY Hatıra Ormanı'na fidan dikme törenine katıldı. Yaklaşık 500 fidanın dikildiği törende, Vali Düzgün, alanda bulunanlara sucuk ekmek servisi yaptı. Felahiye ziyaretinin ardından Özvatan'a geçen vali, sırasıyla kaymakamlık ve belediyeyi de ziyaret ederek, ilçelerdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Düzgün, son dönemdeki yağışların ve ağaçların önemine vurgu yaptı. Barajların doluluk oranlarının yüzde yüze yaklaştığını belirten Düzgün, şöyle konuştu:

'Son bir ayda Kayseri gerçekten çok ciddi yağış aldı. Hem kar yağışı hem yağışlarla birlikte, barajların doluluk oranında artış meydana geldi. Özellikle, Sarımsaklı barajında doluluk yüzde yüze ulaştı. Onun dışındaki barajlarımızda yüzde yetmişe ulaştı. Bu, tabi her barajın yatağına göre değişiyor.'

Şeker Gölü'ndeki Selçuklu köşküyle ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Vali Orhan Düzgün, eserlerin gün yüzüne çıkarılıp, kültür turizmine kazandırılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Düzgün, 'Oradaki Alaeddin Keykubat dönemine ait bir Selçuklu köşkünün varlığını, kendimde gördüm. Arkeolojik kazı çalışması yapılması için, girişimlerimiz oldu. Şuanda da, Selçuk Üniversitesi'nden bir arkeoloji bilim dalından öğretim üyemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu. İnşallah, onun da izni çıktıktan sonra, arkeolojik kazı çalışması yapıldıktan sonra, oradaki bazı eserlerin ortaya çıkarılması kültür turizmimize kazandırılması yönünde çalışmalarımız devam edecek. Ancak, maalesef önceki yıllarda oradaki bazı yapıların tahrip olduğunu üzülerek öğrendik. Ama en azından, toprak altında kalan kısımlarının ortaya çıkartılması, mevcut fotoğraflarına göre oranın konstrüksiyonunun yapılması yönünde, kazı izni çıktıktan sonra, ekiplerle birlikte çalışmaları birlikte yürüteceğiz' diye konuştu.

Kayseri genelinde, yıl içerisinde toplam 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak istediklerini vurgulayan Düzgün, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'Bu ziyaretlerdeki amacımız, ilçede yatırımları devam eden, başta sulama, ağaçlandırma, spor, eğitim, sağlık konusundaki yatırımları yerinde görmek, bunlarla ilgili bilgi almak, buradaki belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin taleplerini dinlemek ve yapılabileceklerle ilgiliydi. Aynı zamanda, Türk Hava Yolları (THY) Kayseri Müdürlüğü tarafından da, Felahiye'de kampanya dahilinde gerçekleştirilen bir fidan dikim törenine katıldık. Bölgemiz tabi ağaçlandırılmalı. Çünkü ağaç demek, hayat demektir. Hem toprak örtüsünün korunması bakımından, hem de oranın yağışı daha fazla alması ve gerekse doğa güzelliği bakımından, kısacası hayatın her anlamıyla orada yaşanması için, son 3 yılda yaklaşık 3 milyona yakın fidan dikildi. 2015 yılı içerisinde de, Kayseri genelinde toplam toplam 5 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Vali Orhan Düzgün: ?barajlardaki Doluluk Yüzde Yüze Ulaştı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement