Kayseri Valisi'nden Bayrak Talimatı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Valisi'nden Bayrak Talimatı

Kayseri Valisi\'nden Bayrak Talimatı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, daire müdürleriyle birlikte, Bünyan'da incelemelerde bulundu.

05.09.2013 10:58  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, daire müdürleri ile birlikte Bünyan İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Sultanhanı Kervansarayı'nda da incelemelerde bulunan Düzgün, etrafta Türk Bayrağı göremeyince korumalarından bayrak istedi ve kervansaray görevlisine vererek, "Bu Türk Bayrağını herkesin göreceği bir yere asarsınız"' dedi.

Vali Orhan Düzgün, Bünyan'da ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. İlçe protokolü tarafından karşılanan Vali Düzgün'e, Kaymakam Engin Aksakal brifing verdi. Kaymakam Aksakal, dünyaca ünlü Bünyan halısının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade belirterek, "Dış kaynaklı ürünlerin piyasaya sunumu, düşük işçilik ücretleri, tüccarların fiyatları yüksek tutması ve aile yapılarının değişmesi gibi nedenlerden ötürü Bünyan halısı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu konuda biz de çalışmalar ve projeler yapıyoruz ama yeterli olmuyor" dedi.

SULTANHANI'NI TUR KAPSAMINA ALMALIYIZ"

Bünyan temaslarında son olarak Selçuklu eseri Sultanhanı Kervansarayı'na giden Vali Düzgün, kervansarayı gezdi. Vali Düzgün, seyahat acentelerin buralara davet edilmesi gerektiğini ve Bünyan'ın tarihi değerlerinin tur kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Vali Düzgün, '"Eğer bu yönde çalışmaları hayata geçirebilirsek, yani tarih ve kültür mirasımızı iyi değerlendirirsek, o zaman Bünyan halısı da yok olmaz, ilçede turizm ve ticaret de gelişir."

Vakıfflar Bölge Müdürlüğü'ne ait kervansarayda Türk Bayrağı'nın olmadığını fark eden vali Orhan Düzgün,, önce korumalarından bayrak istedi ardından da bayrağı görevliye vererek, "Burada Türk Bayrağı yok. Bunu herkesin görebileceği güzel bir yere asarsınız"' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Valisi'nden Bayrak Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement