Kaza Kurbanı Bisikletçi Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kaza Kurbanı Bisikletçi Anıldı

Gölbaşı'nda bisikletiyle eve dönerken aracın çarpması sonucu geçen cumartesi hayatını kaybeden Hasan Berk Baysal, aile ve arkadaşları tarafından anıldı.

10.07.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı'nda bisikletiyle eve dönerken aracın çarpması sonucu geçen cumartesi hayatını kaybeden Hasan Berk Baysal (39), ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı.

Ankara-Konya karayolu Kepekli mevkisinde bisikletiyle Dikmen'deki evine giderken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Baysal'ı anmak amacıyla, Gölbaşı Mogan Park'ta bisiklet topluluğu üyeleri ve acılı ailesi bir araya geldi.

Anne Nezahat Baysal (69) burada yaptığı açıklamada, "Oğlumu daha çocuğuna doyamadan toprağa verdim. Acım büyük. Hiçbir şekilde bunu ona yapanın yanına bırakmayacağım. Bu işin, ömür boyu var gücümle takipçisi olacağım. Acımı içime gömdüm sevgimi torunumda yaşatacağım ama bu olay unutulmasın unutturulmasın. Başka annelerde ağlamasın. Bunu yapan cezasını çeksin ki aynı acılar tekrara yaşanmasın" diye konuştu.

Hasan Berk Baysal'ın eşi Elif Baysal ise eşiyle ilk tanışmasının temelinde bisiklet tutkusu olduğunu vurgulayarak, "Eşimle bisiklet tutkusu ile tanıştık. Ortak noktamız bisikletti ve bu tutku bana ömür boyu bir miras olarak kaldı. Şimdi oğlumla beraber bu mirası ve Hasan Berk'i yaşatmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Gölbaşı Bisiklet Topluluğu adına konuşan Çankaya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özkan Çakırlar da "Burada acı bir olayı anmak için toplandık. Hasan Berk Baysal arkadaşımız, geçtiğimiz cumartesi günü bir gece turundan eve dönerken araba çarpması sonucu hayatını kaybetti. Son bir yılda birçok arkadaşımızın kazalarda can verdiğine tanık oldum. Bunlar için çeşitli etkinlikler yaptık yetkilileri göreve çağırdık " görüşünü paylaştı.

Bisikletin zararsız, çevreye ve insan sağlığına  zarar vermeyen bir ulaşım aracı olduğunu söyleyen Çakırlar, "Gencecik yaşta bir arkadaşımız eşini ve çocuğunu bir araba çarpması sonucu yalnız bıraktı. Bisikletlilerin kaportası kendi bedenleridir. Bu nedenle araçların bunu düşünmesini, bu bisikleti kullananların kendi yakınları olabileceklerini akıllarına getirerek onlara belli bir mesafeden fazla yaklaşmamalarını rica ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaza Kurbanı Bisikletçi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement