Kazakistanlı Öğrenciler Başakşehir'de - Son Dakika
Yerel

Kazakistanlı Öğrenciler Başakşehir'de

Başakşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal, Başakşehir’e gelen Kazakistanlı 30 öğrenci ile bir araya geldi.

07.08.2015 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal, Başakşehir'e gelen Kazakistanlı 30 öğrenci ile bir araya geldi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kazakistanlı öğrencileri ağırladı. Kazakistan Diyanetine bağlı Hay Vakfı'nın Üç Konur Medresesi'nde eğitim gören öğrenciler Başakşehir Belediye Binasında Başkan Uysal ile uzun süre sohbet etmek imkanı buldu.

Buluşmada, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Uysal, "Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Eğitim fedakarlıklar ile yapılabilen bir şey. Özellikle de yurt dışında gerçekleştirilen bu çalışmalar takdirlik. Bugün tüm acılar İslam Coğrafyası'nda yaşanıyor. Başkalarının bu durumda hesapları olabilir ama biz önce kendimize bakmalı ve nerede eksiğimiz var, bunları tespit etmeliyiz. Her ülkenin problemi farklı görünse de İslam dünyası olarak problemlerimiz ortak. Daha iyi bir dünya da yaşamak istiyoruz. Bunların çözümü için de birlikte hareket etmeliyiz. Yapmamız gereken kendimizi iyi yetiştirmemiz. Karşılıklı ziyaretler, dünyayı görmek de sorunlarımızın çözümünde önemli bir etkendir. İnşallah ülkemizden de öğrenciler Kazakistan'a gider, sizlerle kaynaşır" dedi.

Daha önce eğitim için İstanbul'a geldiğini belirten Üç Konur Medresesi öğretmenlerinden Kamila Meyrzabayeva'da ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz ile beraber ilk defa geliyorum. Çocuklarımız medrese okuyorlar, dini eğitim alıyorlar. Burada olmaktan mutluyuz. Türk kardeşlerimizin dini yaşantısını görmek için buraya geldik."

Öğrenciler adına da konuşan Meyrzabayeva, Başkan Uysal'ı Kazakistan'a davet etti. Ziyaret sonrasında Başkan Uysal öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler, Başkan Uysal'a kamçı ve Kazakistan yöresel kıyafeti hediye ederek, kaftan giydirdi.

ÖĞRENCİLER, İSTANBUL'U GEZECEK

Kazakistanlı öğrenciler ziyaretleri süresince Başakşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edecek. Öğrenciler; Sultanahmet Camisi, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Eminönü, Yenicami, Pierre Loti, Eyüp Cami, Miniatürk, Rumeli Hisarı, Dolmabahçe, Çamlıca Tepesi gibi yerlerin yanı sıra Boğaz Turuna katılarak İstanbul'un güzelliklerini denizden de keşfedecek.

01 Ağustos tarihinde İstanbul'a gelen Kazakistanlı öğrenciler 08 Ağustos'ta ülkelerine dönecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazakistanlı Öğrenciler Başakşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement