Kazan Bakan Işık'ın Akıncı Üssü'nün Kapatılmasıyla İlgili Açıklaması Kazan'da Sevinç Yarattı - Son Dakika
Güncel

Kazan Bakan Işık'ın Akıncı Üssü'nün Kapatılmasıyla İlgili Açıklaması Kazan'da Sevinç Yarattı

Kazan Bakan Işık\'ın Akıncı Üssü\'nün Kapatılmasıyla İlgili Açıklaması Kazan\'da Sevinç Yarattı

Bakan Işık'ın Akıncı Üssü'nün kapatılmasıyla ilgili açıklaması Kazan'da sevinç yarattıMİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık'ın FÖTÖ'cülerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'nün kapatılıp 'demokrasi parkı' yapılmasına ilişkin bir iradenin oluştuğu yönündeki açıklaması Kazan'da vatandaşlarca sevinçler karşılanırken Belediye Başkanı Ertürk, "Burayı bir teknoloji geliştirme merkezi yani savunma sanayi ve havacılıkla ilgili bir teknoloji geliştirme merkezinin de oraya entegre edilmesi hem milli menfaatlerimiz gereği, hem de devletimizin oradaki bir çok yatırımının da en iyi şekilde değerlendirilmesi açısından son derece uygun olacağını düşünüyorumö dedi.

13.08.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Işık'ın Akıncı Üssü'nün kapatılmasıyla ilgili açıklaması Kazan'da sevinç yarattı

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık'ın FÖTÖ'cülerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'nün kapatılıp 'demokrasi parkı' yapılmasına ilişkin bir iradenin oluştuğu yönündeki açıklaması Kazan'da vatandaşlarca sevinçler karşılanırken Belediye Başkanı Ertürk, "Burayı bir teknoloji geliştirme merkezi yani savunma sanayi ve havacılıkla ilgili bir teknoloji geliştirme merkezinin de oraya entegre edilmesi hem milli menfaatlerimiz gereği, hem de devletimizin oradaki bir çok yatırımının da en iyi şekilde değerlendirilmesi açısından son derece uygun olacağını düşünüyorumö dedi.

15 Temmuz gecesi FÖTÖ'cülerin komuta merkezi olarak kullandığı Ankara'nın Kazan İlçesi'ndeki Akıncı Üssü'nün kapatılması ve yeşil olan olarak halkın hizmetine açılması yönündeki Bakan Işık'ın açıklaması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Ankara'yı bombalayan F-16'ların kalkışını engellemek isterken 4. Ana Jet Üs Komutanlığından açılan ateş sonucu 9 kişi şehit ve 100'e yakın yaralı veren Kazan ilçesinde vatandaşlar, Akıncı Üssü'nün kapatılmasını yerinde bir karar olacağını belirtti.

"BELEDİYE BAŞKANI: SAVUNMA SANAYİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ OLABİLİR"

Üssün kapatılmasının yerinde bir karar olduğunu belirten Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'te, bu üssün yanı başında olan TAİ- TUSAŞ veya savunma sanayi teknoloji geliştirme merkezi olarak da kullanılabileceğini söyledi.

Başkan Ertürk, "Bu alanlar yeşil alanlar olarak halka kazandırılacak olması uygun bir yaklaşım fakat 4. Ana Jet Üssü'nün olduğu bölge 12 milyon metrekarelik bir arazi. İçerisinde zaten ciddi de bir yeşil alan ayrılmış durumda ama yapılaşma olan, yani devletin yatırım yaptığı bir çok bina, tesis var. Buraların bence yeşil alanla kullanılabilmesi için ya Milli Savunma Üniversitesi veyahut ta orası biliyorsunuz savunma sanayisinin merkezi milli gururumuz olan TAI-TUSAŞ orada ve savunma sanayi sektörünün de lokomotif kuruluşlarımızdan bir tanesi. Burayı bir teknoloji geliştirme merkezi yani savunma sanayi ve havacılıkla ilgili bir teknoloji geliştirme merkezinin de oraya entegre edilmesi hem milli menfaatlerimiz gereği, hem de devletimizin oradaki bir çok yatırımının da en iyi şekilde değerlendirilmesi açısından son derece uygun olacağını düşünüyorumö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan Bakan Işık'ın Akıncı Üssü'nün Kapatılmasıyla İlgili Açıklaması Kazan'da Sevinç Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement