Kazan Belediyesinden Geri Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Kazan Belediyesinden Geri Dönüşüm Çalışmaları

Kazan Belediyesince geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, öğrencilerin evlerinden getirdiği gıda atıkları solucan yemi olarak kullanılacak.

13.04.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Belediyesince geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, öğrencilerin evlerinden getirdiği gıda atıkları solucan yemi olarak kullanılacak.

Kazan Hamdiye Ünlü İlkokulu iş birliğiyle yürütülen proje sayesinde okulda beslenen solucanlardan elde edilen gübrelerle de bitki yetiştiriciliği yapılacak.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere yemek atıklarının ekonomiye kazandırılması gereken milli bir servet olduğunu aşılamaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yeşil okul projemiz, Hamdiye Ünlü İlkokulumuzla ortaklaşa yapmış olduğumuz bir proje. Proje sayesinde öğrenci ve velilerimize kaynağında ayrıştırmayı, alıştırmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Çöp noktasında bizim taşıma hacmimiz düşmüş olacak ki maliyetlerimiz de aynı oranda düşecek. Yani çocuklarımıza bu yaşta vereceğimiz çevre bilincinin bundan sonraki hayatlarında da etkili olacaklarına inanıyoruz. Attığımız adım küçük gibi görünse de İnşallah tüm Türkiye'de uygulandığı zaman çok büyük bir adım olacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazan Belediyesinden Geri Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement