Kazan'da 95 Yıllık Gurur Yeniden Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Kazan'da 95 Yıllık Gurur Yeniden Yaşandı

Kazan\'da 95 Yıllık Gurur Yeniden Yaşandı

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla Kazan'da düzenlenen törende Atatürk'ü seğmenlerden olan Kazanlı İbrahim Çavuş'un manevi torunları karşıladı.

27.12.2014 12:47  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü dolayısıyla Kazan ilçesinde düzenlenen törende Atatürk'ü seğmenlerden olan Kazanlı İbrahim Çavuş'un manevi torunları karşıladı.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 95. Yıldönümü Kazan'da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Seğmenler Parkında düzenlenen programa Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve vatandaşlar katıldı.

Parktaki gösteri alanına gelen Belediye Seğmen Ekibi burada Atatürk'ü Ankara'ya gelişinde karşılayan Seğmenbaşı Kazan'ın Güvenç Köyünden İbrahim Çavuş'un Atatürk'ü karşılaşması ve aralarında geçen diyalog temsili olarak canlandırıldı. Atatürk'ün "Merhaba Efeler, Burada niçin varsınız" sorusuna Seğmenlerin "Sağ ol Paşa hazretleri, Vatan yolunda can vermeye geldik" diyerek karşıladıkları tören daha sonra seğmenlerin oyunlarıyla devam etti. Kutlama programının sonunda Belediye Seğmen Ekibi Ankara yöresi halk oyunlarından örnekler sundu.

Tören sonrası konuşan Kaymakam Murat Duru, "Ankaralılar Gazisini, Atasını bağrına basmış, seninle ölmeye de varız, yok olmaya da varız bağımsızlığa da varız demişlerdir. ve Ankaralılar Atasına sahip çıkmıştır" dedi.

GÜVENÇLİ İBRAHİM ÇAVUŞ KİMDİR

Kazan İlçesi Güvenç Mahallesi'nde Molla Mehmetoğulları'ndan Güvençli İbrahim Çavuş'un doğum tarihi tam bilinmemekle birlikte 1936 Yılında yaklaşık 70 yaşlarında iken rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Güvençli İbrahim Çavuş 20'li yaşlarda Ailesiyle Kazan'dan Ankara'ya taşındı ve meyve sebze alım satımı yaparak geçimini sağladı. Ankara'nın sayılı kabadayılarından birisi olarak tarihteki yerini alan Güvençli İbrahim Çavuş, Padişah'a karşı çıkarak cezaevine konulmuş mahkumlardan, seğmenlerden ve öğrencilerden oluşturulan müfrezeler, onun komutasında Batı Cephesine gönderildi. 27 Aralık 1919 yılında Atatürk'ün Ankara'ya gelişinde karşılama için kurulan 3 Seğmen Alayından birisinin başında da Güvençli İbrahim Çavuşu yer almış ve Ata'yı İsyasyon yolunda karşılamıştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da 95 Yıllık Gurur Yeniden Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement