Kazan'daki İşçilerin Eylemi 17. Gününe Girdi - Son Dakika
Yerel

Kazan'daki İşçilerin Eylemi 17. Gününe Girdi

Ankara'nın Kazan ilçesinde çelik hasır üretimi yapan bir fabrikada maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadıklarını iddia eden işçilerin başlattığı eylem sürüyor.

13.04.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA - Ankara'nın Kazan ilçesinde çelik hasır üretimi yapan bir fabrikada maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadıklarını iddia eden işçilerin başlattığı eylem sürüyor.

İşçilerin eylemine siyasilerden işçi dernekleri ve sendikalara kadar birçok kesimden destek geldi. Son olarak Kızılcahamam Semerözü köyünden 15 kişilik bir grup, fabrikada çalışan akrabalarına destek ziyaretinde bulundu.

Semerözü Köyü Derneği yöneticisi Ali Arslan, yaptığı konuşmada, işçilerin eylemine destek olmak, moral vermek ve her zaman yanlarında olduklarını göstermek için geldiklerini söyledi.

Eylem yapan 32 işçi arasında bulunan ustabaşı Recep Güntutmaz, "Patronumuz geldi ve kendisinin iflas ettiğini ancak bu makineleri satarak bizim paralarımızı ödeyebileceğini söyledi. Makineleri almaya polislerle geldiler. Biz yine direndik çünkü makineler buradan giderse biz alacaklarımızı tahsil edemeyiz. Hepimiz çok zor durumdayız. Artık evimize gitmek istiyoruz" dedi.

Eylem nedeniyle tehdit aldıklarını da söyleyen Güntutmaz, "Bir arkadaşımızı tartakladılar. Olayı polise intikal ettirdik, şikayetçi olduk. Alacaklarımızı tahsil edene kadar da bu eylemden devam edeceğiz. Alacaklarımıza karşılık iş mahkemesinde dava açtık. İcra dairesine başvurduk" diye konuştu.

İşçilerden Mehmet Dirgin ise 15 yıldır fabrikada çalıştığını ve geleceğini alacağı tazminata bağladığını belirterek, "Kredi çekip ev aldık, araba aldık. Şimdi ise bunları satıyoruz evimize haciz gelmesin diye. Evimizde yiyeceğimiz kalmadı. Çoluk çocuk perişan durumdayız. Artık yeter. Bizim halimizi görsünler, sorunlarımızı çözsünler" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazan'daki İşçilerin Eylemi 17. Gününe Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement