Kazan Tusaş Meslek Yüksekokulu Eğitime Başladı - Son Dakika
Güncel

Kazan Tusaş Meslek Yüksekokulu Eğitime Başladı

Gazi Üniversitesi Kazan TUSAŞ Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Dilipak, okulun 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitime açıldığını bildirdi.

07.04.2016 11:54

Gazi Üniversitesi Kazan TUSAŞ Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Dilipak, okulun 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitime açıldığını bildirdi.

Dilipak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 bin metrekare alanda 3 kat üzerine inşa edilen okulun 750 bin metrekare alana sahip olduğunu ve 7 bin öğrencinin eğitim görebileceği büyüklükte inşa edildiğini söyledi.

Okulun 24 derslik, 6 bilgisayar laboratuvarı, 6 uygulama atölyesi, spor salonu ve diğer donatılarıyla Ankara'nın en büyük meslek yüksekokulu olarak gösterildiğini ifade eden Dilipak, şöyle konuştu:

"Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan ve TAI-TUSAŞ'ın da 3 milyon lira destek verdiği meslek yüksekokulu 15 milyon liraya mal oldu ve 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 2015-2016 eğitim yılının ilk dönemini geçici olarak Kazan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu'nda geçiren 250 öğrencimiz, ikinci dönem başında kendi binalarına taşındı. Tüm imkanlarını seferber eden Kazan Belediyesine teşekkür ediyoruz."

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de ilçelerinin ilerleyen yıllarda Gazi Üniversitesinin ana merkezi konumunda olacağını ifade ederek, "Burada üniversite, yerel yönetim iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazan Tusaş Meslek Yüksekokulu Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement