Kazanlı Öğrencilere Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

Kazanlı Öğrencilere Kitap Fuarı

Kazanlı Öğrencilere Kitap Fuarı

Ankara Büyükşehir ile Kazan Belediyesi'nin Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği 'kitap kumbaram' kampanyasının devamı olan kitap fuarı sergisi, öğrenicilere kapılarını açtı.

09.12.2014 13:20

Ankara Büyükşehir ile Kazan Belediyesi'nin Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği 'kitap kumbaram' kampanyasının devamı olan kitap fuarı sergisi, öğrenicilere kapılarını açtı. Serginin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 4 yaşındaki Tuana Bülbül ile birlikte kesti.

Fuara, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Çocuklarda tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için başlatılan 'Kitap kumbaram' kampanyasında dağıtılan kumbaralarda harçlıklarını biriktiren öğrenciler, fiyatları 25 Kuruş ile 20 TL arasında değişen kitaplardan istediklerini almak için anne babaları ile birlikte fuarın yolunu tuttular. Kazan Belediyesi ve EGO servis araçlarıyla okullarından alınan öğrenciler, kitap fuarına taşındı. Fuarı gezen öğrenciler arkadaşları ile annelerine hediye kitap alırken, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de öğrencilere Dünya klasikleri eserlerinden hediye etti. Fuarı 4 yaşındaki Tuana ile birlikte gezen Belediye Başkanı Lokman Ertürk Tuana'ya öykü kitaplarından kısa bölümler okudu.

Dünya ve çocuk klasiklerinden oluşan 101 temel eserin yanı sıra fuarda 25 bin kitap 1 hafta boyunca sergilenecek. Kampanya kapsamında bin 250 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, kumbaralarında biriktirdiği harçlıklarla dilediği kitaplardan alabilecek. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 3 hafta önce 'Kitap kumbaram' kampanyasını başlattıklarını hatırlatırken, "Bugün çocuklarımız biriktirdikleri o harçlıklarla açılan kitap fuarından diledikleri kitapları seçip alacaklar. Amacımız çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığını kazandırmak, onları sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek ve tutumlu olma alışkanlığını yine küçük yaşta kazandırmak için sosyal belediyecilik anlayışını yerine getirmek adına bugün buradayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazanlı Öğrencilere Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement