KCK Davasında 48 Tahliye - Son Dakika
Güncel

KCK Davasında 48 Tahliye

KCK ana davasından tutuklu sanıklardan 48'i tahliye edildi.

12.04.2014 21:02  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da KCK Türkiye Meclisi ana davasında yargılanan tutuklu sanıklardan 48'i hakkında tutukluluk durumu değerlendirmelerinin ardından tahliye kararı verildi.

BUGÜN SERBEST KALACAKLAR

Kapatılan Özel Yetkili 6'ıncı Ağır Ceza mahkemesinden Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 91'i tutuklu 175 sanığın yargılandığı KCK/TM ana davası dosyasında bugün mahkeme tarafından tensip duruşması yapıldı. Tensip duruşmasında sanıkların tutukluluk halini değerlendiren mahkeme 38 kişiyi tutuklulukta geçirdikleri süre 5 yılı doldurduğu için, 10 kişiyi ise mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak tahliye kararı verdi. Aralarında kadınlarında bulunduğu 48 kişinin gece geç saatlerde Diyarbakır D tipi ve E tipi kapalı cezaevlerinden salıverilecekleri öğrenildi.

İLK SORUŞTURMA 2009'DA YAPILMIŞTI

KCK'ya yönelik ilk soruşturma 14 Nisan 2009 tarihinde yapılmış, bir çok adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda onlarca kişi gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında DEP eski Milletvekili Hatip Dicle'nin yanı sıra BDP yöneticisi ve belediye başkanları da yer aldı. Serbest bırakılanlar arasında ise Hatip Dicle yer almazken, IHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey de bulunuyor. 

TAHLİYE OLACAK İSİMLER

Bugün tahliye olan KCK ana davası sanıklarının ise isimleri şöyle: Ahmet Birsin, Ahmet Zirek, Alaattin Aktaş, Alican Önlü, Bahri Çeken, Bayram Altun, Besime Konca, Celal Yoldaş, Çimen Işık, Dirayet Taşdemir, Ebru Günay, Elif Kaya, Engin Kotay, Ercan Sezgin, Esma Güler, Fethi Süvari, Gülcihan Şimşek, Hasan Inatçı, Hasan Iraz, Herdem Kızılkaya, Hüseyin Bayrak, Hüseyin Yılmaz, Kamurak Yüksek, Kerem Duruk, Leyla Deniz, Lütfi Dağ, Mazlum Tekdağ, Mehmet Abbasoğlu, Mehmet Ermiş, Mehmet Nimet Sevim, Olcay Kanlıbaş, Pergüzar Kaygısız, Pero Dündar, Pınar Işık, Ramazan Dere, Senanik Öner, Salih Akdoğan, Sebahattin Dinç, Sevi Demir, Şinasi Tur, Şeyhmus Bayhan, Tamer Tanrıkolu, Ünal Ahmet Çelen, Zahide Besi, Zeynep Boğa, Zöhre Bozacı, Muharrem Erbey ve Hacire Özdemir.


KCK Davasında 48 Tahliye
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel KCK Davasında 48 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • baran: Suçsuz yere tutuklanmıştı ellerinde bir çakı bile olmayanı keyiflerine göre tutukluyorlar 20 15 Yanıtla
  • CEMİL: Başbakanın gücü anca askere polise operasyon yapmaya yetiyor 16 5 Yanıtla
  • gkn: Şu memleketin düştüğü hallebak 9 8 Yanıtla
  • SERKAN61: Birtane Kck Tutuklusu kalmayacak demişti Bdp ve hızla ona doğru gidiyor bdp ne isterse akp yapıyor Bu Bdp 2015 de apoda çıkacak diyor bu kadar kesin knştklarına göre bu akp neler yaptı ne etti Allah sonumuzu hayır etsin 12 4 Yanıtla
  • doz: İçeride olan eli kanlı insanlar değil . siyaset yapan insanlardı . sonuç ne oldu bu kadar yıl hukuksuz bir şekilde tuttunuz ama ne oldu ? cemaat akp kapıştı nihayetinde az da olsa adalet yerini buluyor . Keşke mahkemeler ideolojik davranmasalar bu insanlar da boşuna yatmasalar 5 10 Yanıtla
  • HAKAN: Maşallah bu kaçıncı hepsini çıkartacaklar sanırm 6 3 Yanıtla

Advertisement