Keçe Külahlı Ciritçiler - Son Dakika
Güncel

Keçe Külahlı Ciritçiler

Keçe Külahlı Ciritçiler

Merkezi Bitlis'te bulunan 'Keçe Külahlılar Atlı İlim Derneği'nin Erzurum Şubesi, başlarına keçe külah takan ciritlerin gösterisi ile açıldı.

16.03.2015 11:16

Merkezi Bitlis'te bulunan 'Keçe Külahlılar Atlı İlim Derneği'nin Erzurum Şubesi, başlarına keçe külah takan ciritlerin gösterisi ile açıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Ermeni ve Rusların korkulu rüyası haline gelen 'Keçe Külahlılar'ın ruhunu Erzurum'a taşıyan Uzmanlar Atlı Spor Kulübü, merkez Yakutiye ilçesindeki cirit sahasında başlarına taktıkları keçe külah ve beyaz pelerinle bir gösteri maçı yaptı. Bediüzzaman'ın milis kuvvetlerine 'Keçe Külahlılar' dediklerini söyleyen Atlıspor Kulübü ve Derneğin Erzuru Şube Başkanı Cüneyt Sayım, "Rus ve Ermeniler, 'Keçe Külahlılar geliyor' sözünü duydukları zaman nereye kaçacaklarını şaşırırlarmış. Bir millet fedaisi olan Keçe Külahlılar, beyaz pelerinle bindikleri at üzerinde silah kullanır ve her attıklarını da tıpkı borda bereliler gibi mutlaka vururlarmış. Derneğin Erzurum Şubesi'ni açarak ilk süvarisini burada kurmuş olduk. Biz de bunu şimdiki yüzyılda biraz asimile olmuş şekliyle düzenlediğimiz faaliyetlerle halka empoze etmeye ve aşılamaya çalışacağız. Bugün keçe külahlılar olarak bir cirit gösterisi yaptık. İnşallah halkımız beğenir" dedi.

Başlarında keçe külah ve üzerlerinde beyaz pelerinlerle cirit sahasında atlarını dört nala sürüp cirit gösterisinde bulunan Uzmanlar Atlı Spor Kulübü sporcuları izleyicilerin alkışları ile sahadan ayrıldı.

FOTOGRAFLI - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keçe Külahlı Ciritçiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement