Keçiörenli Hafizeler İcazet Tacını Taktılar - Son Dakika
Yerel

Keçiörenli Hafizeler İcazet Tacını Taktılar

Keçiören Müftülüğü’nün açtığı Kur’an kurslarında eğitimini tamamlayarak hafize olma şerefine erişen kadınlar düzenlenen törenle icazet taçlarını taktılar.

17.06.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Müftülüğü'nün açtığı Kur'an kurslarında eğitimini tamamlayarak hafize olma şerefine erişen kadınlar düzenlenen törenle icazet taçlarını taktılar.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Töreni'ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve eşi Emine İlhan ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Daire İşleri Genel Müdürü Ali Erbaş da katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Müftü İlhan, Kur'an'ın ilk hafızının Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.S.) olduğunu hatırlatarak "Kur'an'ı gönüllere nakşetmek amacımızdır. Hafızlık cennette giyilecek taca layık olacak bir unsurdur. Hafız ümmetin önünde olması gereken, İslam'ın sancağını taşıyan insan demektir. Hafız olmak, hafız kalmak, hafız ölmek asıl meseledir" dedi.

"DİN SAYESİNDE BERABER YAŞIYORUZ"

Başkan Mustafa Ak ise, hafızlık merasiminin Keçiören'de ilk defa kapsamlı biçimde yapıldığına işaret ederek, "Belediye olarak biz de insanlarımızın önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kur'an ile alakalı birçok hizmetin çıkması önemlidir. Dinimiz sayesinde çok farklı kesimlerdeki insanlarımız yüzyıllarca birlik ve beraberlik içinde yaşadılar. Bundan sonra da dinimiz sayesinde birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Dinini, diyanetini bilen nesiller yetişmesi için hizmet veren müesseselere teşekkür eden Başkan Ak, "Bütün hafızlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum" temennisinde bulundu. Kaymakam Dirim de, Keçiören'de yüzlerce hafız yetiştiren müftülüğün düzenlediği bu tür törenlerin, yapılanları topluma duyurmak adına önemli olduğunu vurgulayarak, "Topluma göstermek önemlidir, çünkü özendiricidir. Her Müslüman'ın arzu ettiği güzel bir nimettir hafızlık" dedi.

HAFİZELER TAÇ TAKTILAR

Ali Erbaş ise, Peygamberimizin eşi Hz. Hatice'nin ilk Müslüman olma şerefine ulaştığını belirterek, "Kur'an aşığı, Kur'an dostu Hz.Haticeler yetiştirmek için uğraşıyoruz. Kur'an en büyük mucizedir. İnişi 23 yılda tamamlandı. Oysa ki diğer kitaplar toplu olarak inmişti. Bunun pek çok hikmeti vardır. Bunlardan bir tanesi Kur'an'ın kolaylıkla anlaşılabilen ve yazılabilen bir kitap olmasıdır. Kur'an'ı Kerim'in dışında başka hiçbir kitap böylesine güzel okunup dinlenilmiyor. Dünya üzerinde bir tane Tevrat, İncil hafızı yoktur" mesajını verdi.

Protokol konuşmalarının ardından hafizelere taçları takıldı. Taç takanlar arasında Hatice Ak, Burcu Dirim ve Emine İlhan da yer aldı. Başkan Ak ve Müftü İlhan hafizelere birer altın Kaymakam Dirim ise eşarp hediye etti. Daha sonra programda sahne alan ilahi korosu, seslendirdiği ilahilerle dinleyicileri manevi bir yolculuğa çıkardı. Tören programı Kur'an'dan okunan kısa sureler ve dualar ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiörenli Hafizeler İcazet Tacını Taktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement