Kemal Kılıçdaroğlu: Babacan'a Güvenmek Hata - Son Dakika
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: Babacan'a Güvenmek Hata

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ali Babacan'ı ağır bir dille eleştirerek "güvenmek hata, piyasalar kendisine yüksek faiz yüzünden güveniyor." dedi.

05.09.2014 09:47  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiden sorumlusu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hakkındaki "olumlu" imajın yanıltıcı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesi şöyle; "AKP kabinesinde güvenilir isim yok. Yanlış da buradan başlıyor zaten. Güvenilir, dürüst bir isim olsa o kadar yolsuzluktan sonra itiraz eder ve kabinede görev almazdı. Ses çıkarılmaması tüm bu yolsuzlukların ortağı olunduğunu gösterir."

"İMAJ YANILTICI"

Kılıçdaroğlu, iç ve dış piyasalarda Babacan hakkındaki "olumlu" imajın yanıltıcı olduğunu belirterek bu algının gerekçesini şöyle izah etti: "Babacan'a piyasalar neden güveniyor sanıyorsunuz? Yüksek faiz yüzünden. Çünkü sıcak paraya daha yüksek faiz getirisi sağlıyor. Yurtiçinde yaratılan tüm katma değeri faiz olarak dışarı aktarıyor. Bütün Cumhuriyet hükümetleri döneminde ne kadar faiz ödenmiş? Bir ona baksınlar. Bir de Babacan'ın yönetimde olduğu döneme baksınlar. Bunları yan yana koyunca tablo kendini gösteriyor zaten. Yarın (bugün) kurultayda da bunu örnekleriyle anlatacağım zaten." (Kaynak: Cumhuriyet)

Kemal Kılıçdaroğlu: Babacan\'a Güvenmek Hata
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kemal Kılıçdaroğlu: Babacan'a Güvenmek Hata - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • türk: eziksin eğri kalacaksın. . cehape li değilim ama ince e destek vermek lazım muhalefete ihtiyaç var. . . 8 1 Yanıtla
  • gulugulu: kedi bile bi yere kadar nankör 5 0 Yanıtla
  • doğrucu davut: boşverin gelende gidende hep aynı çıkıyor zengini korumayan adamı bakan yaptırmazlar olan hep garibana oluyor garibanın zengiliği şan oyunlarına kalmış 2 1 Yanıtla

Advertisement