Kendi İşini Kuracak Engellilere İşkur' Un Desteği Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kendi İşini Kuracak Engellilere İşkur' Un Desteği Devam Ediyor

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin olarak, Türkiye İş Kurumu’ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere hibe desteğine hak kazanan engellilere İŞKUR desteği devam ediyor.

03.03.2015 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin olarak, Türkiye İş Kurumu'ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere hibe desteğine hak kazanan engellilere İŞKUR desteği devam ediyor.

Kendi İşini Kurma Desteği kapsamında sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere verilen hibe miktarı toplamda 36 bin Türk Lirası oldu.

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü' ne başvurusu kabul edilen engelli girişimci Abidin Kaya ile İl Müdürü Siraç Ekin sözleşmeye imza attı.

Heyecanını gizleyemeyen Abidin Kaya, engelli hibe desteği ile toptan ve perakende olarak erkek ayakkabı imalatı yapacağını söyledi. Kaya, toptan satış yapmak ve pazarlamak adına stok ambarlarının olacağını ve İŞKUR'un verdiği hibe desteği ile işletmesinde üretim ve satış için eleman istihdam edeceğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ve İŞKUR personeli engelli Abidin Kaya'ya hayırlı olsun dileklerini ileterek engellilerin yanında olduklarını, engelli istihdamına destek verdikleri ve özel sektördeki engelli açık işlerin engelliler haftasına kadar yüzde 100 doluluk oranına getirmeye hedeflediklerini belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kendi İşini Kuracak Engellilere İşkur' Un Desteği Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement