Kendisi Küçük, Marifetleri Büyük - Son Dakika
Güncel

Kendisi Küçük, Marifetleri Büyük

Kendisi Küçük, Marifetleri Büyük

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Tarihi Osmanlı Mehteran Takımı'nın en küçük mehteranı 9 yaşındaki Mutlucan Acar, büyüyünce mehterbaşı olmak istediğini söyledi.

23.09.2014 11:56  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germencik Tarihi Osmanlı Mehteran Takımı'nın en küçük üyesi Mutlucan Acar, dede, baba ve amcasının da bulunduğu mehteran takımı ile çeşitli organizasyonlara katılarak davul- zurna çalıyor. Küçük mehteran gittiği her yerde vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenerek büyük beğeni topluyor. 4'üncü sınıfa giden Mutlucan, büyüyünce mehterbaşı olmak istiyor. Mehterbaşı ve aynı zamanda Mutlucan'ın amcası olan Mutlu Acar, şöyle dedi:

"Mutlucan'ın ustası benim. Mutlucan, mehteran takımına 6 yaşında girdi. Onu her gittiğimiz organizasyona götürüyoruz. Mutlucan ilk önce zurnazen (zurnacı) ardından da tablzen (davulcu) oldu. Davulda Türkiye ve dünyada sayılı çocuklardan birisi olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar 25 marşı öğrendi ve öğrenmeye devam ediyor. Çok çabuk öğreniyor. Şimdi de köszen (büyük davulu çalan kişi) olmayı öğrenen Mutlucan, ileride benim gibi mehterbaşı olmak istiyor."

Mehterin, dost, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağı olduğunu ifade eden Mutlucan'ın babası zurnazen Besim Acar, oğlunun derslerinde de çok başarılı olduğunu ve onunla gurur duyduğunu belirterek, "Mehteri kendine has özellikleri ile korumak, yaşatmak gelecek nesle bırakmak her Türk'ün görevidir" diye konuştu. - Germencik - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendisi Küçük, Marifetleri Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement