Kocaeli Kent Bayramlaşmasının İlk Günü Dolphin'de - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Kent Bayramlaşmasının İlk Günü Dolphin'de

Kocaeli Kent Bayramlaşmasının İlk Günü Dolphin\'de

Kocaelililer, Kent Bayramlaşmasının 21.'sinde buluşacak, program 28 Temmuz pazartesi günü saat 14:00'da Dolphin'de gerçekleştirilecek.

26.07.2014 11:54  Güncelleme: 12:04

Kocaeli, Kent Bayramlaşması'nın 21.'sinde buluşacak. Program 28 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'da Dolphin'de gerçekleştirilecek

Her görüşten, her düşünceden ve her yöreden insanın kültür mozaiği oluşturduğu Kocaeli, bir bayramlaşma organizasyonunda daha buluşuyor. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları, birlik ve beraberlik ayının taçlandığı günde bayramlaşma programında buluşuyor. 21. Geleneksel Kent Bayramlaşması, Ramazan Bayramı'nın birinci günü 28 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Öte yandan renkli bir bayram kutlaması için tüm hazırlıklar yapılıyor. Törende hoş geldin ikramı olarak çikolata, kolonyanın yanı sıra bayramlaşmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 bin kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve İzmit'in tarihten gelen lezzeti, pişmaniye ikramı yapacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla yapılması beklenen bayramlaşmada protokol üyeleri halka hitap edecek. Daha sonra geleneksel bayram hatırası fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erecek. Herhangi bir olası aksiliğe karşı tören boyunca alanda itfaiye, cankurtaran, polis ve zabıta hazır bekleyecek.

Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kent Bayramlaşması, kentin bürokratını, siyasetçisini, vatandaşını ve kentin ileri gelenlerini tek çatı altında buluşturuyor. Farklı görüşleri kucaklaştırmak Kent Bayramlaşması'nın en önemli özelliğinin başında geliyor. Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması, kentte kardeşlik duygularını hakim kılıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Kent Bayramlaşmasının İlk Günü Dolphin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement