Kepenk Kapattırma Eylemine Tepki - Son Dakika
Yerel

Kepenk Kapattırma Eylemine Tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kurtalan İlçe Başkanı Abdulgafur Kubilay, ilçe esnafına son bir haftada iki kez kepenk kapattırıldığını belirtilerek, duruma tepki gösterdi.

16.08.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kurtalan İlçe Başkanı Abdulgafur Kubilay, ilçe esnafına son bir haftada iki kez kepenk kapattırıldığını belirtilerek, duruma tepki gösterdi.

Kubilay, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kepenk kapattırma eyleminin yanlış olduğunu belirtti.

Kepenk kapattırma eyleminin hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ettiğini belirten Kubilay, "HDP olarak kepenk kapatma olaylarını doğru bulmuyoruz. Son bir hafta içinde iki kez ilçede yapılan kepenk kapatma eyleminde esnaf ve vatandaşlarımız mağdur edildi. Kimden gelirse gelsin bu tür provokasyonlara karşıyız" dedi.

Kubilay, esnafın zarar etmesinden yana olmadıklarını, kepenk kapatma eylemlerinin HDP ile ilgisinin bulunmadığını savundu.

Bir daha kepenk kapatma eylemlerinin yaşanmamasını temenni ettiklerini ifade eden Kubilay, ilçede yüzde 80 oy almış bir parti olarak halkın, özellikle de esnafın mağdur edilmesine karşı olduklarını ve bu tür olayları tasvip etmediklerini bildirdi.

Bu arada, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de terör örgütünün saldırıları ve tehditleri sebebiyle esnaf kepenk açamıyor.

İlçede güvenlik güçlerinin bazı mahallelere girişini engellemek için hendek kazan ve izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları, esnafı mağdur ediyor. Terör saldırıları sebebiyle 4 gündür iş yerini açamayan esnaf, olayların son bulmasını istiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepenk Kapattırma Eylemine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement