Kepez Belediyesi Kurs Merkezlerini Katlıyor - Son Dakika
Yerel

Kepez Belediyesi Kurs Merkezlerini Katlıyor

Kepez Belediyesi Kurs Merkezlerini Katlıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle dershane ayarındaki kurs merkezlerinin dördüncüsünün açılışını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, aynı standartlarda 4 tane daha bilgi evini sezona yetiştireceklerini müjdeledi.

26.08.2015 12:58

Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle dershane ayarındaki kurs merkezlerinin dördüncüsünün açılışını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, aynı standartlarda 4 tane daha bilgi evini sezona yetiştireceklerini müjdeledi.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, dershane ayarında hizmet veren bilgi evlerinin dördüncüsünün açılışında, yeni eğitim sezonuna yetiştirme hedefiyle 4 tane daha bilgi evini hizmete sokacaklarını müjdeledi. Barış Mahallesi'ndeki bilgi evi açılışında bir lise yapımında son aşamaya gelindiğini duyuran Başkan Tütüncü, bu mahalledeki Prof. İhsan Koz İlkokulu'na konferans salonu kazandıracaklarını da açıkladı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

Kepez'in eğitim standardını yükseltmek için sayısız olanak yaratan Başkan Tütüncü, Barış Mahallesi Bilgi Evi açılışını belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, AK Parti Kepez Başkanı Yusuf İşeri, çok sayıda partili ve mahalle sakinleri ile birlikte gerçekleştirdi. Açılışta bilgi evlerinden yararlanarak Anadolu liselerine girmeye hak kazanan 11 çocuğa, belediyenin hediyesi olan MP3 çalar, açılışa katılanlar tarafından takdim edildi.

BEŞ BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kurs merkezlerinin konforunun normal bir dershaneden üstün olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Ahatlı, Özgürlük, Erenköy ve Göksu Mahallesi'ne yapılacak yeni bilgi evleriyle 5 bin öğrenci sayısına ulaşacaklarını söyledi. Eğitim sezonunu başında, her birinin özel kurs merkezi gibi hizmet verecek bilgi evlerini tamamlamak üzere olduklarını belirten Tütüncü, "Başka şehirlerdeki modern ailelerin çocuklarının imkanlarına, Kepezli çocuklar da sahip olsun istiyoruz. Eğitimi destekleyen kurslar, okul müfredatı daha kolay anlamalarını sağlayan çeşitli dersler, kitap okuma, sosyal, spor ve gezi aktivetelerini içeriyor. Bu noktalar adeta yavrularımıza sıcacık bir yuva oluyor. Diğer mahallelerde yaygınlaştırmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

LİSELİLERE DE KURS BAŞLIYOR

Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından söz alan bir vatandaş, aynı tür kursların lise düzeyindeki öğrencilere de yapılıp yapılmayacağını sordu. Liselere de bu yıl içinde bu hizmeti getireceklerini müjdeleyen Tütüncü, "Semt konaklarımız aynı zamanda kurs merkezi. Dershaneye gitmeyenler, buralarda dershaneye gidenlerle aynı seviyeye geliyor" dedi.

LİSENİN TAPULARI ALINDI

Barış Mahallesi'ne bir lise kazandırmak için son aşamaya gelindiğini de açıklayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "İmar planları yapıldı, mülkiyet problemi çözüldü, tapuları alındı, iş inşaatı yapmaya kaldı. Çevre mahallelerdeki hemşerilerimiz de çocuklarını bu liseye gönderecek. Birçok belediye başkanı yol, park yapınca memnun olur, ben ise, bu kardeşlerimizin geleceğini yaptığım zaman memnun oluyorum" diye konuştu.

MECLİS ÜYELERİNE SUNUM YAPTI

Açılışın ardından sınıfları gezen Tütüncü, öğrenci ile öğretmenlerin memnuniyetlerini sordu. Boş bir sınıfta da meclis üyeleri ile partililere bilgi evlerinin işleyişinin nasıl olduğunu dair bilgilendirme yapan Tütüncü, gelecekte eğitimle ilgili yapacağı projelerini de anlattı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez Belediyesi Kurs Merkezlerini Katlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement