Kepez'de Eğitim Şurası Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kepez'de Eğitim Şurası Düzenlendi

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: "Öğrencilik dönemimizde bize sunulmayan imkanları, bizden sonraki kuşaklara aktarmak istiyoruz"

13.12.2014 14:09

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, taleplerini dinlemek amacıyla ilçedeki liselerin öğrenci temsilcileri ve idarecileriyle bir araya geldi.

Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda lise başkanları, öğrencilerin taleplerini Tütüncü'ye iletti. Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, yönetimde katılımcılığın gereği olarak toplumun her kesimin taleplerini aldıklarını, bu amaçla lise temsilcileriyle de bir araya geldiklerini belirtti.

Çeşitli zamanlarda okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiklerini anlatan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizle birçok yerde bir araya gelerek, onların sıkıntılarını dinliyor ve kendilerine daha iyi bir eğitim imkanı sunabilmek için imkanlarımızı paylaşıyorduk. Talepler yoğun olunca bir araya gelelim, öğrencilerin taleplerini dinleyelim istedik. Bu toplantıyı düzenleyerek taleplerle ilgili neler yapabileceğimizi görelim arzusu içerisinde olduk."

Güçlü bir neslin doğmasına katkı vermek istediklerinin altını çizen Tütüncü, öğrencileri, "hukuki bir özne" kabul ettiklerine değindi. Bazı yöneticilerin öğrencileri muhatap kabul etmediğine de işaret eden Tütüncü, "Bizim öğrencilik yıllarımızda yöneticiler varlığımızdan bile haberdar değillerdi. Bizimle ilgilenmelerini, bize imkanlar sunmalarını isterdik. Şimdi, öğrencilik dönemimizde bize sunulmayan imkanları, bizden sonraki kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.

Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak son 5,5 yılda eğitime çok büyük bir destek verdiklerini, kaynakları öğrenciler ve Milli Eğitim ile paylaştıklarını bildirdi.

Öğrencilerin toplantıda dile getirdiği taleplere de değinen Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediyesi, kenti içi ulaşımla ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak için gerekli çalışmayı başlattı. Konunun takipçisiyiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir ulaşım planıyla sıkıntıların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Milli ve manevi değerlerimizi temsil eden şahsiyetlerin hatıralarının yaşatılmasının, anılmasının onların dünyaları ile gençlerin dünyaları arasında bir bağlantı kurulmasının gerekli ve yararlı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili ne yapılacaksa destek vermeye hazırız. Belediyemizin 9 civarında kültürel ve sosyal etkinlik yapılabilecek kapalı tesisi var. Bu tesislerin tamamı okullarımızın emrine amadedir." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez'de Eğitim Şurası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement