Kepez'de Son Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kepez'de Son Meclis Toplantısı

Kepez\'de Son Meclis Toplantısı

Kepez Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısında 20 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

05.03.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısında 20 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında toplanan 2009-2014 döneminin son meclisinde, mülkiyet problemlerinin çözümüne yönelik kararlar alındı.

Yasal düzenlemelerden ve açılan davalardan dolayı tapu alamayacak durumda olan 68 vatandaşın daha mülkiyet problemi çözüldü.Belediye ait parseller ile imar planına göre yol, park ve kamu tesisi alanı içerisinde gecekondusu bulunan ve bu gecekondusunu 31.12.2000 tarihinden önce yaptığını elektrik, su abonesi, numarataj belgesi veya Y.Ö.T.B dosyasından herhangi biri ile belgeleyen 68 kişiye tapu verilmesi talep edildi. Varsak, Duraliler, Göçerler ve Sütçüler tapulanmasında 68 kişiye tapu tahsisi yapılması için belediye encümenine ve belediye başkanına yetki verilmesi isteği oybirliği ile meclisten geçti.

TAPU ALAMAYACAK 1000 KİŞİYE TAPU

Başkan Tütüncü, kararın alınmasının ardından yaptığı konuşmada, "Açılan davalardan ve yasal düzenlemelerden dolayı bazı vatandaşlarımıza tapu tahsisi yapamıyorduk. 2013'ün son çeyreğinde aldığımız meclis kararlarıyla tapu alamayacak olan vatandaşlarımıza tapu verebilir hale geldik. Bugün de meclis kararını alarak yasal prosedürler karşısında hiç tapu alamayacak olan 68 vatandaşımız daha tapu alabilecek. Bugüne kadar aldığımız meclis kararlarıyla, yasal düzenlemelerden dolayı tapu alamayacak olan 1000 vatandaşımıza tapu tahsisi yaptık" dedi

PARASINI YATIRIP DA TAPUSU ALAMAYANLARA ÇALIŞMA

Mart Meclis'inde verilen önerge bine yakın vatandaşın parasını yatırıp da tapusunu alamama probleminin çözümüne yönelik de adım atıldı. Önergede, ilgililer tarafından arsa bedeli adı altında 1994-2000 yılları arasında belediye hesabına yara yatırıldığının tespit edildiği belirtilerek şu görüşe yer verildi:

"Bu yatırılan bedellerle ilgili olarak kişilere ne kadar yer verileceği ile verilecek arsaların metrekare bedelleri hakkında kişi bazında herhangi bir meclis ya da encümen kararı bulunmaktadır. Yatırılan arsa bedellerinin ne şekilde değerlendirileceği konusunda tereddüde düşüldüğünden, günümüz değerlerine göre hesaplama konusunda hangi kıstaslara uyulacağı ve arsa tahsisi yapılacak kişilerle ne şekilde mahsuplaşma yapılacağı konularının mecliste görüşülerek gerekli karar alınmalıdır."

Mağdur vatandaşların da izleyici olarak bulunduğu mecliste, önerge oybirliği ile gündeme alındı. Parti grup sözcülerinin, gündem maddesiyle ilgili görüşlerini dile getirmesinin ardından söz alan Tütüncü, şunları söyledi:

"Hukuki bir sorun olmasaydı 20 yıldır çözülemeyen bu konu bugüne kalır mıydı? Kazansam da kaybetsem de vatandaşıma asla yalan söylemem. Bugüne kadar da söylemedim. Eğri oturuyorum, doğru konuşuyorum. Her belediye başkanı vatandaşa tapu vermek ister. Bu konu hukuken çözülmesi mümkün olmayan bir konudur. Biz hukuken çözümü mümkün olmayan bu konuyu meclis kararıyla hukuki alt yapısını doldurarak çeşitli kurumların görüşlerini alarak çözelim arzusu içerisindeyiz."

Başkan Tütüncü, MHP grubunun, "konuyla ilgili karar bu mecliste alınsın" önerisine ise, "Aldığımız her meclis kararının meclis üyeleri için hukuki, mali sorumlulukları var. Burada yalan-yanlış bir karar alırız ne olur 15 gün sonra bu karar mahkeme iptal olur. Biz vatandaşı kandırdığımızla kalırız. Vatandaşın problemi çözülmez. Hukuki bir yol bulabilir miyiz, hukuken maddi ve manevi bakımdan herhangi bir sorumluluğa girmeyeceğimiz bir alt yapıyı oluşturabilir miyiz, diye bu meseleyi meclise getirdik. Ara verelim. Komisyon kararını alsın ve problemi çözelim. Bu doğru bir yöntem değil. 15 gün sonra mahkeme kararıyla iptal olacak bir meclis kararına neden kabul edelim. Biz diyoruz ki, meselenin hukuki alt yapısı dolduralım. Alınması gereken raporları ilgili bakanlıklardan alınması görüşler varsa onları da alalım. Yalan-yanlış bir karar alıp da problemi içinden çıkılmayacak, geri dönüşü olmayan bir hale döndürmeyelim. Hukuki altlığını iyi hazırlayarak 2 ay sonra problemi çözmek daha doğru bir adım olacak. Vatandaşın tapu hakkını öldürmeyecek bir çalışma olsun istiyoruz. Alacağımız meclis kararı, yargı tarafından iptal olursa mağdur vatandaşlarımızın tapu hakları tamamen ortadan kalkar. Türk hukuk sisteminden mahkeme kararı kesin bir delildir. Yalan yanlış bir karar alarak kaş yapalım derken göz çıkarsak daha iyi mi olur?" diye yanıt verdi.

YENİDEN TAPU PARASI ALINMAYACAK

Parasını yatırıp da tapusunu alamayan vatandaşlardan yeniden tapu parası almayacaklarının altını çizen Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hukuki alt yapısını hazırladıktan sonra çözüme yönelik çalışmayı yapacağız. Meclis marifetiyle problemi çözeceğiz. Hukuki alt yapısını en iyi şekilde hazırlayarak meselenin mahkeme kararıyla iptal edilmemesini istiyoruz. Mecliste alacağımız karar mahkeme tarafından iptal edilirse mağdur vatandaşlarımız ebediyen tapularını alamazlar. Vatandaşlarımızın ödedikleri para güncellensin, para ödemesinler, tapu problemlerini çözelim derdi içerisindeyiz. 20 yıldan beri devam eden sorunlarını çözeceğiz ve ücret almadan tapularını vereceğiz."

Başkan Hakan Tütüncü'nün konuşmasının ardından yapılan oylamada gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu'na havale etti.

Bu gündem maddesinin görüşmesinin tamamlanmasıyla Kepez Belediye Meclisi'nin 2009-2014 çalışma dönemi sona ermiş oldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'de Son Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement