Kepezpark Varsak Hizmete Giriyor - Son Dakika
Yerel

Kepezpark Varsak Hizmete Giriyor

Kepezpark Varsak Hizmete Giriyor

Antalya'nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile masal parkının bulunduğu Kepezpark Varsak'ın yapımı tamamlandı.

24.10.2013 10:57

Antalya'nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile masal parkının bulunduğu Kepezpark Varsak'ın yapımı tamamlandı.

Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ve Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'ndan sonra dev bir eseri daha Antalyalılarla buluşturuyor. 31 Temmuz 2012'de temeli atılan Kepezpark Varsak hizmete giriyor. Varsak'ta 46 dönümlük arazi üzerine 20 milyon bedelle inşa edilen dev tesisin ince işleri ve çevre düzenlemesinin tamamlandığı belirtilirken, Antalya'nın turizmine ve su sporlarına önemli katkı sağlayacak olan tesisin resmi açılışının ise Aralık ayı içerisinde yapılmasının planlandığı bildirildi.

Antalya'nın ilki olma özelliği taşıyan havuza, meclis kararıyla merhum Başbakan Adnan Menderes'in ismi verilirken, Adnan Menderes Olimpik Yüzme ve Gençlik Merkezi'nin içerisinde internetin olacağı kütüphane, toplantı salonları, Kepez Kent Konseyi'nin ve konseye bağlı kadın, gençlik ile engelli meclislerinin idari ofisleri, fitness salonu, restoran, oyun salonu ve idari ofislerin bulunacağı kaydedildi.

Yaklaşık 1500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan yüzme havuzunun Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 3,10 metre derinliğinde ve 25x50 metre boyutlarında 10 kulvarlı olarak yapıldığı, ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 metrekare ısınma havuzunun da yer aldığı belirtildi. Beş bin metrekare alana kurulan yüzme havuzunda; ayrıca 16 duş, 22 lavabo bulunduğu, kapı girişlerine tekerlekli sandalyelerin geçişi için rampalar yapıldığı açıklandı.

ANTALYA'NIN İLK MASAL PARKI

Kepezpark Varsak'ta yer alan Antalya'nın ilk masal parkında ise klasik ve günümüzün popüler çizgi film karakterleri ile Türk ve dünya masal kahramanlarının maketlerinin yer alacağı ifade edildi.Tom ve Jery, Casper, Pepe ve Kız arkadaşı gibi çizgi film karakterlerinin 1 ve 2 metre boyutlarındaki maketlerle canlandırılacağı parkta, Külkedisi, Keloğlan gibi masallar ise sanatsal çalışmalarla anlatılacağı, çocukların masal parkını gezdikten sonra ise 2 dönüm üzerine inşa edilecek olan temalı oyun parkında oynayabilecekleri bildirildi.

Tesiste, ayrıca 2 adet sentetik çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, 1500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 6 bin m2 yapay bir göl, ada kafe ve otopark da bulunuyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepezpark Varsak Hizmete Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement