Kerkük Katliamının 57. Yılı - Son Dakika
Güncel

Kerkük Katliamının 57. Yılı

Irak'ın Kerkük kentinde 1959 yılında öldürülen Türkmenleri anmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

14.07.2016 15:57

Irak'ın Kerkük kentinde 1959 yılında öldürülen Türkmenleri anmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Kerkük'teki Türkmen Şehitler Mezarlığı'ndaki anma etkinliğinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, "Iraklılara yönelik son iki yıldan beri DAEŞ tarafından uygulanan şiddet eylemleri Türkmenlere 1959 yılından beri yapılmaktadır." dedi.

Katliamın gerçekleştiği dönem karanlık odakların bölgedeki Türk varlığına kastettiğini vurgulayan Salihi, şu ifadeleri kullandı:

"Katliamın gerçekleştiği dönemde dış güçlerin güdümündeki karanlık odaklar bu ülkedeki Türk varlığına yönelik yok etme politikası uyguladı. Türkmenler olarak bugün de aynı planlarla kaşı karşıya bulunuyoruz. Türkmenler, ülkede varlık mücadelesi veriyor."

Salihi, Ortadoğu'da Türk varlığına yönelik ciddi anlamda yok etme planının devreye sokulduğunu dile getirerek, "Suriye Türkmenleri Osmanlı'dan sonra en acı günlerini yaşıyor. Halep kentinde Türkmenlerin en yoğun oldukları Holluk bölgesi bir kez daha Beşşar Esed ve Rus uçakları tarafından bombalandı. Orada büyük Türk kaybı söz konusu. Suriye Türkmenleri bizim yaklaşık 60 yıl önce yaşadığımız dönemi yaşıyorlar. Irak ve Suriye'deki Türk varlığının korunması için ciddi adımlar atılmalı." diye konuştu.

Türkmen şehitleri anma etkinliğine Salihi'nin yanı sıra Türkmen parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kerkük'te 14 Temmuz 1959'da cumhuriyetin ilanının birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan yüzlerce Türkmen, dönemin Komünist Partisi üyeleri tarafından öldürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerkük Katliamının 57. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement