Kesk Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kesk Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Açıklaması

Kesk Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) genel merkezi çağrısıyla İzmir ve Manisa şubeleri üye ve yöneticileri, Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde meydana gelen ve 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili Eğitim-Sen Salihli Şube binası önünde basın açıklaması düzenledi.

11.07.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) genel merkezi çağrısıyla İzmir ve Manisa şubeleri üye ve yöneticileri, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde meydana gelen ve 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili Eğitim-Sen Salihli Şube binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Eğitim Genel Merkez Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, Tüm Bel-Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı, Tüm Bel-sen Kadın Sekreteri Meliha Beysülen yanı sıra İzmir Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği'nden (BEKEV) kadınlar da katıldı. Açıklamaya belediye çalışan işçilerde destek verdi. Basın açıklamasını okuyan KESK MYK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, her yıl toplu ölümlere neden olan mevsimlik tarım işçiliğinin nedeninin tarımda uygulanan neoliberal politikalar olduğunu iddia ederek, "Devlet-sermaye işbirliğiyle uygulanan politikalar tarımsal üretimle ev geçimini olanaksız hale getirmiştir. Mülksüzleştirilen, yoksullaştırılan ve işsiz bırakılan köylülerin ucuz emek gücü haline getirilmesiyle pek çoğu kentlere göç ederek güvencesiz, ucuz işlerde karın tokluğuna çalışmaya mahkum edilmiş, mevsimlik tarım işçiliği için gittikleri yerlerde kaderlerine terk edilmişlerdir" dedi.

Mevsimlik tarım işçilerinin sağlıksız ve güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını ve en çok mağdur edilenlerin kadınlar olduğunu belirten Atasoy, "Kadınlar çifte iş yükü ile baş etmeye çalışırken bir taraftan da erkeklerden daha az ücret almaktadır. Ücret pazarlığında söz hakları olmadığı gibi çoğu kez aldıkları ücretlere erkekler tarafından el konulmaktadır. Mevsimlik tarım işçisi kadınlar göç yollarında ve gittikleri bölgelerde taciz, tecavüz ve şiddete maruz kalmaktadır. Biz KESK'li kadınlar, kaza süsü verilmiş iş cinayetlerinde katledilen insanlarımızı unutmayacağız, unutturulmasına da asla izin vermeyeceğiz. Herkesi yaşanan katliama karşı sesini ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kesk Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement