KESK'ten Miting Çağrısı - Son Dakika
Güncel

KESK'ten Miting Çağrısı

KESK\'ten Miting Çağrısı

KESK Şanlıurfa Dönem Sözcüsü Servet Yazar, "Tüm halkımızı, 13 Aralık'ta Ankara'da yapacağımız Bütçe Mitingi'ne çağırıyoruz" dedi.

11.12.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da yapılacak olan mitinge herkesi davet eden KESK Şanlıurfa Dönem Sözcüsü Servet Yazar, "Savaş, yoksulluk, talan bütçesine karşı halkçı bütçe, demokratik Türkiye için tüm halkımızı, 13 Aralık'ta Ankara'da yapacağımız Bütçe Mitingi'ne çağırıyoruz. Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün istiyoruz" dedi.

2015 yılı bütçe kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edildi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 13 Aralık'ta Ankara'da bir araya gelerek bütçeye karşı tepkilerini yükseltecek. Ankara'da yapılacak olan mitingle ilgili Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen KESK Şanlıurfa Dönem Sözcüsü Servet Yazar, emekten yana, halktan yana bir bütçe yapmak amacıyla geniş kapsamlı bir miting yapacaklarını söyledi. Hükümetin taleplerine hep kulaklarını tıkadığını belirten Yazar, yapılan bütçeyle emekçiyle alay edildiğini kaydetti. Yazar, "Bugüne dek, tasarının antidemokratik hazırlanış biçiminden, içeriğine kadar itirazlarımıza, taleplerimize tamamen kulağını tıkayan hükümet, tıpkı diğer bütçelerde olduğu gibi 2015 yılı bütçesiyle de kaynakların nasıl toplanacağına, nasıl bölüştürüleceğine ve kimin payına ne kadar düştüğüne tek başına karar vermiştir. Ülkemizin, her geçen gün daha derin bir karanlığın içine sürüklendiği yaşamın her alanında açıkça görülmektedir. Bizlere işçilerin artık her gün toplu iş katliamlarında can verdikleri, kamu emekçilerinin köleleştirildiği, kadınların aşağılandığı, gençlerin geleceksizleştirildikleri bir ülke dayatılmak istenmektedir" dedi.

PİYASANIN KUTSALLAŞMASI

"Haklarımıza göz diken torba yasalar, piyasalaşmayı kutsayan dönüşüm politikaları, çalışma yaşamımızı cehenneme çeviren uygulamalar her geçen gün hızlanmaktadır" diye Yazar, "AKP hükümetinin kapalı kapılar ardında hazırladığı bütçe de bu saldırıların bir devamıdır. Tasarıda ülkemizde Gayri Safî Yurtiçi Hasıla'nın 2015 yılında 1,9 trilyon TL olacağı yapılacak kamu harcaması 473 milyar TL ve toplanacak vergi gelirleri 427 milyar TL olacağı öngörülmektedir. Bu öngörünün emek cephesi açısından tercümesi şudur: devlet işçilerin, emekçilerin bir yılda ürettikleri değerin yaklaşık dörtte birine, bütçe dışı fonlar, örtülü ödenek gibi mekanizmaları da eklersek üçte birine el koymayı planlamaktadır" diye belirtti.

'BU BİR SOYGUNDUR'

Bütçeden emekçilerin payını almak için mücadele edeceklerini belirten Yazar, eşitlikçi, özgür ve demokratik bir bütçeden yana olduklarını vurguladı. Yazar, şunları kaydetti:"Gasp yetmezmiş gibi çift haneye yaklaşmış enflasyon karşısında kamu emekçilerine, işçilere 2015 yılı için yüzde 3'lük zam dayatılmaktadır. Bunun adı el koymadır, soygundur. En iyimser araştırmalar bile son 11 yıl içinde kamu emekçilerinin maaşlarında yüzde 23'lük bir kayıp yaşandığını ortaya koyarken, AKP- Memur Sen tarafından yapılan 2014 yılı satış sözleşmesinden kaynaklı olarak kamu emekçilerinin zararı büyürken yüzde 3+3'lük zam demek, emekçilerle alay etmek, emeklerini aşağılamak demektir!

Yıllardır halkın ödediği her kuruş vergi bir yandan sermayenin, rantçıların, yandaşların cebine aktarılırken, diğer bir yandan demokratik hakları ve özgürlükleri için mücadele edenler, kendilerinden alınan vergilerin tazyikli su, TOMA, biber gazı, cop, gözaltı, tutuklama ve zam olarak kendilerine geri döndüğüne şahit olmaktadır. Bir kez daha altını çiziyoruz, bütçeler savaş için değil, eşit-özgür, demokratik bir yaşama yönelik hazırlanmalıdır. Bizler, savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakârlığın bütçesine hayır diyor, bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz.

Bu kapsamda 'Emekten Yana Halk İçin Bir Bütçe' talebimizi en geniş emekçi kesimlerle, toplumun tüm ezilen kesimleriyle ortaklaştırarak 13 Aralık'ta Ankara'da merkezi bir miting gerçekleştireceğiz. Tüm işçileri, kamu emekçilerini, insanca yaşam hakkı hızla elinden alınan tüm yurttaşlarımızı adil bir gelecek için mücadelemize güç vermeye çağırıyoruz. Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement