KESK ve İHD Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika
Güncel

KESK ve İHD Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Yaptı

KESK ve İHD Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Yaptı

Hakkari'de Kamu Emekçileri Sendikası ile İnsan Hakları Derneği cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü üyelerinin serbest bırakılması istendi.

18.04.2014 20:02  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi'nin yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü KESK üyelerinin özgürlüklerine kavuşturulması istendi.

Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Kesk Hakkari Şubesi Dönem sözcüsü Süleyman Aşkan, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari il Eşbaşkanı Rahmi Temel ve 200 civarında KESK'li üye katıldı. KESK adına ilk açıklamayı yapan Dönem sözcüsü Süleyman Aşkan, cezaevlerinde tutuklu bulunan KESK'li üyelerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istedi. Aşkan, şunları söyledi:

"Bugüne kadar olduğu gibi, tutuklu arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için hem örgütlü gücümüzle, hem de hukuksal olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmamalarını istiyoruz. Artık siyasal amaçlarla yapılan operasyonlara ve açılan davalara son verilmelidir." Basın açıklamasında cezaevlerinde tutuklu bulunan hasta tutuklulardan gelen mektupları okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ise, cezaevlerinde hastalığı aşamayan 202 ağır hasta olduğunu belirterek, sağlık durumları gün geçtikçe kötüye giden bu hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KESK ve İHD Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement