KESOB Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

KESOB Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

KESOB Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kayseri esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısında gergin dakikalar yaşandı.

01.05.2014 16:53  Güncelleme: 16:48

Kayseri esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(KESOB) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gergin dakikalar yaşandı.

KESOB Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının başkanları ile oda üyelerinin katıldığı genel kurulda, Yavuz Ay ve Ahmet Övüç başkanlığa aday oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan KESOB Başkanı Mustafa Alan, adaylara başarılar diledi. Toplantı gündem maddeleri ve faaliyet raporlarının okunmasıyla devam etti. Oda başkanlarına plaket verilmesiyle devam eden toplantıda, Sarız Esnaf Odası Başkanı Celal Akpınar söz istedi. Genel kurulda tansiyonun yüksek olduğunu ve bu durumun Ahi Evran kültürüne yakışmadığını kaydeden Akpınar, "Tansiyonu biraz yüksek gördüm. Ahi Evran kültürüne yakışmıyor. Kim yaparsa yapsın. Bizler, Mustafa Alan Bey'den yüksek tansiyon görmedik. En küçük ilçenin ama en yiğit, en mert ilçenin bir ferdi olarak şunu gördüm. Net insan, doğal insan, şeffaf insan, tabi insan. Bırakın hizmeti, bu açıdan çok dürüst ve şeffaf gördüm. Bu bize yetiyor. Bırakın artık hizmeti. Birliğin görevi ve gücü neyse, onu mutlaka icra edecektir. Fazla popüler bir şey de beklemiyoruz. Biz TÜSİAD ya da sanayi odası değiliz. Küçük esnafız. Korku imparatorluğu falan değil. Bir insana korkuyla yaşamayı layık görmüyorum. Bizler korku imparatorluğu olduğu için bu genel kurulu icra etmiyoruz. Bizler korktuğumuz için burada değiliz. Sevdiğimiz için, yiğit ve mert olduğu için buradayız ve oyumuz da Mustafa Alan ve ekibine" diye konuştu.

Konuşması sırasında Akpınar, Kayseri Kahveciler Esnaf Odası ve Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası üyelerinden tepki gördü. Diğer oda üyelerinin de cevap vermesiyle gergin dakikalar yaşandı. Ancak araya giren başka üyeler tartışmanın büyümesini önledi. Konuşması biten Akpınar da, daha sonra oda üyelerinin bulunduğu masaya giderek bir süre sohbet etti.

Birliğin örgütlenmesi ve güçlenmesi için çalışacaklarını dile getiren adaylardan Ahmet Övüç, "Birliğimizin örgütlenmesine, odalarımız ve üyelerimizle bağlarını güçlendirmek, sorunlara etkin çözüm üretme, çabalarında taviz vermeden, toplumsal çıkarları bireysel çıkarların üstünde tutan, etik ve ahlakı önemseyen bir anlayışla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Mevcut başkan Mustafa Alan ve yönetimini eleştiren diğer aday Yavuz Ay ise, durumu iyi olmayan esnaf ve sanatkarların, yüksek öğrenimde okuyan çocuklarına burs imkanı sağlayacaklarını vurguladı. Mevcut yönetimin başarısız olduğunu savunan Ay, "Durumu iyi olmayan esnaf ve sanatkarlarımızın yüksek öğrenimde okuyan çocukları için burs imkanı sağlayacağız. 81 ildeki esnaf ve sanatkarlar odaları birliği mantığı bizim haricimizde de aynıdır. Bize düşeni ise açılış kurdelelerini kesmek olmuştur. Bu karne sizlerin karnesidir. Başarısızlığınızın belgesidir. Bunca başarısızlığın üzerini örtmek için, esnaflar birliğinin olanakları kullanılarak eşofmanlar ve valizler yaptırıldı. Bu hediyelerle başarısızlığınızı kapatamazsınız. Diğer şehirlerin seviyesine bu mantıkla çıkamazsınız. Belki de en acı tablo, esnaf şehri diye anılan Kayserimizde esnaf adına kalıcı hiçbir eserin olmamasıdır. Biz çalışacağız ve hizmet edeceğiz. Lafa değil yapılan işe bakılacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, odalara üye 316 delege oy vermek için sandık başına geçti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KESOB Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement